Δημοσκόπηση-καταπέλτης για Μέρκελ: Το 45% των Γερμανών προτιμούν Σουλτς

11:49 24/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Περίπου έξι μήνες πριν από τις εκλογές στη Γερμανία για την καγκελαρία, μία νέα δημοσκόπηση αλλάζει τα δεδομένα στο πολιτικό τοπίο καθώς πλέον η Άνγκελα Μέρκελ χάνει τη δημοφιλία και το προβάδισμά της έναντι του Μάρτιν Σουλτς, υποψηφίου του SPD,

ενώ οι Γερμανοί δείχνουν ότι θέλουν και αλλαγή κυβερνητικού σχήματος.

Όπως δείχνουν τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης του τηλεοπτικού δικτύου «ARD -Morgenmagazins» και δημοσιεύει η «Bild», το 44% των Γερμανών πολιτών επιθυμούν αλλαγή κυβέρνησης. Επιπλέον μόνο ένας τους τρεις Γερμανούς στηρίζει τον τωρινό κυβερνητικό συνασπισμό της κυρίας Μέρκελ.

Όσο για το ποιος είναι προτιμότερος για καγκελάριος, οι Γερμανοί ρίχνουν σταυρό προτίμησης στον Μάρτιν Σουλτς κατά 45% έναντι της Άνγκελα Μέρκελ που συγκεντρώνει το 36%, ενώ το 11% δήλωσαν πως δεν θα ήθελαν κανέναν από τους δύο.

Επίσης, στήθος με στήθος έρχονται στα ποσοστά οι Σοσιαλδημοκράτες με τους Χριστιανοδημοκράτες της κυρίας Μέρκελ, ισοψηφώντας με 32%. Συγκεκριμένα, το SPD κέρδισε μία ποσοστιαία μονάδα ενώ το CDU έμεινε σταθερό στα ποσοστά του. Το ξενοφοβικό AfD – Εναλλακτική για τη Γερμανία κερδίζει 11%, οι Πράσινοι 8% και το κόμμα της Αριστεράς «Die Linke» 7%. Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) 6%.

Keywords
Τυχαία Θέματα