Δίλημμα Τσίπρα στα κόμματα: Είστε με μας ή με τα άθλια μέτρα των δανειστών;

19:48 5/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Δίλημμα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαντήσουν αν καλούν την κυβέρνηση να αποδεχθεί την απαράδεκτη πρόταση των θεσμών ή αν συντάσσονται μαζί της στο «όχι», έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

«Δε μπορούσα να φανταστώ ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, μετά από 5 χρόνια καταστροφικής λιτότητας, θα ζητούσε τέτοια πράγματα, τα οποία δε θα μπορούσε να ψηφίσει κανένας Έλληνας βουλευτής», είπε χαρακτηριστικά.

«Ελπίζω

ότι ήταν ένα κακό διαπραγματευτικό τρυκ και σύντομα θα αποσυρθεί. Ο κόσμος μας ζητάει να μην υποχωρήσουμε σε εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών».

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι κατά την εκτίμησή του «τώρα είναι περισσότερο κοντά, από ποτέ, η επίτευξη της συμφωνίας».

Γιατί;

«Διότι κανείς δε θέλει τη ρήξη. Και ο χρόνος μειώνεται για όλους. Το ελληνικό ζήτημα δεν απομονωμένο, αφορά την παγκόσμια οικονομία. Όσο περισσότερο γίνεται καθαρό αυτό, τόσο πιθανότερη είναι η επίτευξη μιας ρεαλιστικής συμφωνίας, η οποία θα περιλαμβάνει στόχο χαμηλότερων πλεονασμάτων, προστασία μισθών και συντάξεων, λύση στο πρόβλημα του χρέους και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.».

Keywords
Τυχαία Θέματα