Δικηγόρος Τούρκων στρατιωτικών στο aixmi.gr: Είναι φοβισμένοι και ανήσυχοι για τις εξελίξεις

22:19 27/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Αναβολή ζήτησαν και πήραν οι δύο πρώτοι από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που παρουσιάστηκαν στην επιτροπή των προσωπικών συνεντεύξεων,για την παροχή ασύλου, διαδικασία που ξεκίνησε σήμερα.

Λόγω της ευαίσθητης κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που πέρασαν στη χώρα μας με στρατιωτικό ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, ζήτησαν την αναβολή στην εξέταση της υπόθεσης τους προκειμένου να εξεταστούν τα νέα δεδομένα όπως διαμορφώνονται στην χώρα τους με τις καθημερινές εκκαθαρίσεις

στις οποίες προβαίνει η τουρκική κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε στο aixmi.gr ένας εκ των δικηγόρων τους ο Βασίλης Τερζίδης, είναι πολύ φοβισμένοι και ανήσυχοι.
«Αυτό που με προβληματίζει είναι κατά πόσο η διαδικασία θα γίνει σωστά και όχι βιαστικά» επισημαίνει ο κ.Τερζίδης και προσθέτει: «Είναι γνωστή η πίεση που ασκείται στις ελληνικές αρχές από την τουρκική πλευρά και αυτό είναι κάτι που το συνυπολογίζουμε».
«Εξάλλου γνωρίζουν πως αν επιστρέψουν στη χώρα τους αυτή τη στιγμή κι ενώ εκκρεμεί το ζήτημα της θανατικής ποινής, τα πράγματα δεν θα είναι απλά» καταλήγει.
Την ίδια ώρα οι τουρκικές αρχές έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση των λογαριασμών τους και των περιουσιών τους, ενώ έχουν κάνει έρευνες στα σπίτια τους. Οι οικογένειες τους έχουν φύγει από τα σπίτια τους και ζουν με συγγενείς καθώς φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα.
Η εικόνα που τους μεταφέρεται είναι αυτή του διχασμού της τουρκικής κοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνεντεύξεις διενεργούνται στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων που έχουν υποβάλει οι οκτώ στρατιωτικοί για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε η καταγραφή των αιτημάτων διεθνούς προστασίας των στρατιωτικών και οι αιτούντες είχαν περιθώριο, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη συνέντευξη.

Όπως προβλέπει η διαδικασία, αφού ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, ο αρμόδιος υπάλληλος εκδίδει την πρωτοβάθμια απόφαση. Σε περίπτωση που είναι αρνητική, οι αιτούντες μπορούν να ασκήσουν προσφυγή, οπότε ακολουθεί η δευτεροβάθμια διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους. Η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα