Διχάζουν το ΠΑΣΟΚ οι διαγραμμένοι. Διαφωνεί ο Σκανδαλίδης με Λοβέρδο – Χρυσοχοΐδη

19:40 25/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Σε εσωκομματικό πρόβλημα -το πρώτο επί προεδρίας Βενιζέλου- εξελίσσεται για το ΠΑΣΟΚ η υπόθεση των βουλευτών που δεν ψήφισαν το Μνημόνιο και διεγράφησαν ή αποκλείστηκαν από τα εκλογικά ψηφοδέλτια.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης ετάχθη σήμερα αναφανδόν υπέρ της επανένταξης στο ΠΑΣΟΚ

και στα εκλογικά ψηφοδέλτια των «εννέα» που είχαν πει «ναι» στο Μνημόνιο, αλλά είχαν καταψηφίσει το άρθρο 1 για τα εργασιακά.

Θετικός ήταν και για εκείνους που είπαν «όχι» στο Μνημόνιο, αλλά έκαναν ενέργειες υψηλού συμβολισμού στη συνέχεια -όπως το ότι έλαβαν μέρος στη διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, την περασμένη Κυριακή και υπερψήφισαν τη δανειακή σύμβαση στη Βουλή.

«Ας το συζητήσουμε, δυο -τρεις είναι όλοι όλοι», είπε χαρακτηριστικά ο
υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο Mega Σαββατοκύριακο (στους Μανόλη Αναγνωστάκη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο).

Οι απόψεις Σκαναδαλίδη (με αυτές συμφωνούν και άλλοι) βρίσκονται σε πλήρη απόκλιση από εκείνες του Ανδρέα Λοβέρδου καταρχήν, όπως και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της Άννας Διαμαντοπούλου -αν και η υπουργός Ανάπτυξης διατυπώνει πιο στρογγυλεμένη άποψη.

Τι θα κάνει ο Βενιζέλος;
Βρίσκεται σε δίλημμα. Σε ηθικό επίπεδο ξέρει πως έχουν δίκιο όσοι
αντιδρούν. Πολιτικά, όμως, αναζητά φόρμουλα για να τους επαναφέρει.

Για τους «εννέα» -που δεν έχουν διαγραφεί αλλά έχουν αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια με απόφαση Παπανδρέου- το πιθανότερο είναι ότι θα άρει την ποινή του αποκλεισμού τους.

Για τους άλλους το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο. Αν και, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, οι άλλοι είναι η εξής μία … η Μιλένα Αποστολάκη.

Υπομονή λίγες μέρες ακόμη…

Keywords
Τυχαία Θέματα