Διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διαπραγματευτική γραμμή

17:02 4/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες στον απόηχο της χθεσινοβραδινής συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπου εξετάστηκαν εκατέρωθεν προτάσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Στις διαβουλεύσεις συμμετέχουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γιάννης Δραγασάκης.
Η

κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τις προτάσεις των πιστωτών, θέση που εξάλλου εξέφρασε και ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Ο κ. Τσίπρας θα εξετάσει με υπουργούς και τεχνοκράτες τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αλλά και θα σχεδιαστεί η διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης εν όψει των νέων συναντήσεων και διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι πιθανό να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου τα μέλη της να ενημερωθούν από την κυβέρνηση για τις τελευταίες εξελίξεις.

Νωρίτερα επίσης κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισαν «πρόταση που δεν αποτελεί βάση συζήτησης με τη μορφή που έχει σήμερα» το πεντασέλιδο προσχέδιο συμφωνίας των θεσμών, που παρουσιάστηκε στην ελληνική πλευρά στη χθεσινοβραδινή συνάντηση των Βρυξελλών . Εξέφρασαν, ωστόσο, την άποψη ότι αφήνει περιθώρια συμβιβασμών, έτσι ώστε να είναι δυνατή μια συμφωνία το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως ανέφεραν πρόκειται για μια πρόταση συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), η οποία επαναφέρει μέτρα, που είχαν τεθεί εκτός συζήτησης στις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group.
Ωστόσο, η πραγματοποίηση η μη της ενημερωτικής συνεδρίασης είναι σε εκκρεμότητα και θα γίνει σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, καθώς κυβερνητικό στέλεχος θα κάνει την ενημέρωση.

Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones μετέδωσε ότι η Ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει αντιπρόταση προς τους δανειστές μετά τη σύγκλιση που σημειώθηκε σε κάποια ζητήματα κατά τη χθεσινή συνάντηση Τσίπρα –Γιούνκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα