Δέσμευση της ταινιοθήκης του Μega απαιτούν οι τράπεζες

21:15 8/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε κακοπαιγμένο σήριαλ έχει εξελιχθεί για τους 500 εργαζόμενους του Μega η υπόθεση της πληρωμής, έστω δυο μισθών, από τους συνολικά έξι που τους οφείλει η εργοδοσία.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Alpha bank, οι πιστώτριες τράπεζες έδειξαν αρχικά να συμφωνούν με το ξεπάγωμα 2 εκατ ευρώ από τους δεσμευμένους λογαριασμούς του σταθμού, αλλά στη συνέχεια η υπόθεση μπλόκαρε. Και τώρα ζητούν ως εγγύηση τη δέσμευση
της ταινιοθήκης, που αποτελεί το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του καναλιού -η αξία του αποτιμάται γύρω στα 50 εκατ ευρώ.

Σε ανατάλλαγμα οι τράπεζες δηλώνουν πως θα αποδεσμεύσουν τιμολόγια από διαφημιστικές εταιρείες, τα οποία κρατούν ως εγγύηση οι δικές τους εταιρείες factoring.

Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσαν να πληρωθούν δυο μηνιάτικα οι εγαζόμενοι, να δοθούν χρήματα και σε όσους αμείβονταν με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, αλλά και να καλυφθούν επείγοντα λειτουργικά έξοδα.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα ακούνε «βερεσέ». Έπηξαν από τις υποσχέσεις και, ταυτόχρονα, από την αδιαφορία για τη ζωή τους που έχει υποβαθμιστεί δραματικά. Έτσι, αποφάσισαν να ξεκινήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία των ιδιοκτητών του σταθμού αύριο (στον ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη), μεθαύριο (στον Πήγασο της οικογένειας Μπόμπολα) και την Παρασκευή (στη Μotor Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννη).

Keywords
Τυχαία Θέματα