Δεν μας εμπιστεύονται ούτε οι δανειστές ούτε οι αγορές – Θα πείσει ο Σαμαράς;

18:46 17/10/2014 - Πηγή: Aixmi

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με τους Ευρωπαίους δανειστές να υπάρξει «μαξιλαράκι» με κεφάλαια και για το 2015, ώστε αν χρειαστούν να μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Με την πιστωτική αυτή γραμμή ελπίζουν πως θα καθησυχάσουν τις αγορές, οι οποίες έδειξαν ότι δεν θεωρούν την Ελλάδα έτοιμη ακόμη να σταθεί στα πόδια της.

Εννοείται ότι όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνουν χωρίς όρους, διότι, εκτός από τις αγορές, ούτε οι Ευρωπαίοι δανειστές ούτε το ΔΝΤ μας εμπιστεύονται.

Γι αυτό και δεν ρυθμίζουν οριστικά και το θέμα του χρέους.

Το σκεπτικό τους είναι «αν τους αφήσουμε να επιστρέψουν στην κανονικότητα -χωρίς «χαλινάρι», δηλαδή- θα αρχίσουν ξανά να μοιράζουν τα δανεικά λεφτά στους Έλληνες»…

Εκείνο που επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς είναι να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ ότι θα συνεχιστεί η συγκρατημένη πολιτική και οι μεταρρυθμίσεις, χωρίς να χρειάζεται τρόικα.
Χωρίς Μνημόνια, δηλαδή.
Ώστε να μπορεί να πει στον κόσμο ότι έβγαλε τη χώρα από τα δεσμά του ΔΝΤ και τα Μνημόνια.

Ζητάει, λοιπόν, να υπάρχει προγραμματισμένος έλεγχος από τους Ευρωπαίους δανειστές με άλλον τρόπο. Πιθανώς ανά εξάμηνο, στις Βρυξέλλες.

Θα το δεχθεί, άραγε, η Μέρκελ γνωρίζοντας ότι τον Μάρτιο πιθανότατα θα γίνουν εκλογές, τις οποίες μπορεί να κερδίσει ο Αλέξης Τσίπρας;
Ο οποίος μόλις προχθές δήλωσε ότι δεν τον δεσμεύει καμιά συμφωνία της σημερινής κυβέρνησης…

Keywords
Τυχαία Θέματα