Νίκη Λυμπεράκη: Ευτυχώς, η πετρελαιοκηλίδα δεν έφτασε Χολαργό

11:32 19/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε μία μακροσκελή ανάρτησή της η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη αναφέρεται στη ρύπανση του Σαρωνικού με τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Με ειρωνικό ύφος η δημοσιογράφος υπογραμμίζει μεταξύ άλλων «μη σου πω να κάνουμε και τον σταυρό μας δηλαδή που βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο και είχαμε επιτέλους την ευκαιρία να κάνουμε γενική στον Σαρωνικό που χε να καθαριστεί έτσι από τότε που στήναμε την Ψυτάλλεια«.

Και σε άλλο σημείο σχολιάζει τις δηλώσεις Κουρουμπλή

και Σαντορινιού.

Αναλυτικά

«Γιατί κοιτάξτε. Εμείς αρχικά είπαμε πως σιγά δεν έγινε και τίποτε που χύθηκαν λίγοι τόνοι πετρέλαιο στον Σαρωνικό γιατί έξω έχουνε γίνει πολύ χειρότερα για να μη θυμηθούμε τον κόλπο του Μεξικού αλλά και το Εξον Βαλντέζ, το 1989, τότε που έπεσε και το τείχος του Βερολίνου.

Και μετά μας λένε πότε λετε να καθαρίσουν οι παραλίες κι οι θαλασσες γιατί λέει οι επιστήμονες-λες και ξέρουν οι επιστήμονες τι τους γίνεται- ειναι επιφυλακτικοί και το βλέπουν να παίρνει πολύ καιρό και εμείς τους είπαμε να πα να πείτε στους επιστήμονες πως εμείς δεν καθαρίζουμε με χημικά γιατί είμαστε πολύ μπροστά, δεν είμαστε τίποτε άσχετοι και πως τέλος πάντων σε 20 μέρες το πολύ θα χουνε γίνει οι παραλίες λαμπίκος-και καλύτερες από πριν το ναυάγιο.

Μη σου πω να κάνουμε και τον σταυρό μας δηλαδή που βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο και είχαμε επιτέλους την ευκαιρία να κάνουμε γενική στον Σαρωνικό που χε να καθαριστεί έτσι από τότε που στήναμε την Ψυτάλλεια. Και μετά, οι δημοσιογράφοι- που σε περίπτωση που απορείτε γιατί ασχολούνται όλη μέρα με το γεγονός πως έχει γίνει ο Σαρωνικός Σαουδική Αραβία, είναι που βρίσκονται σε επικοινωνιακό οίστρο όπως εξήγησε στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός – διαπιστώνουν πως μάλλον δεν θα μπορούμε να κάνουμε μπάνιο εκεί μέσα στην πίσσα και το μαζούτ και βγαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας που ξέρει απ αυτά γιατί ο άνθρωπος δικηγόρος είναι κι έχει και διδακτορικό στις κοινωνικές επιστήμες, δεν είναι τίποτε άσχετος με το αντικείμενο και λέει: όχι! να πάει ο κοσμάκης να χαρεί τη θάλασσα! Κι εδώ που τα λέμε στο κάτω κάτω, πόσο συχνά μπορεί η κυρία Κούλα από τη Δραπετσώνα να πει «κολυμπάμε στο πετρέλαιο Γίτσα μου», μιλώντας στο τηλέφωνο με την ξαδέρη της στο χωριό; Και πάνω που ετοιμάζονται οι συμπολίτες μας να πάνε να κάνουν τις απλωτές τους σαν άλλος Βουτσάς στον ξυπόλητο πρίγκιπα και έχουμε και τις πρώτες περιπτώσεις παιδιών με ψείρες που με μια βουτιά στη Φρεαττύδα γίνανε απολύτως καλά (ούτε κόνιδες δεν μείνανε), βγαίνει το υπουργείο Υγείας και λέει ντάξει, καλύτερα να μην κολυμπάτε μάλλον. Και τελικά επανέρχεται ο κ.Κουρουμπλής, ο υπουργός Ναυτιλίας και διευκρινίζει ο άνθρωπος πως τελικά έφταιγε που ναυάγησε νύχτα το Αγία Ζώνη ΙΙ και δεν βουτήξανε οι δύτες κι αυτή είναι μια διαπίστωση πολύ χρήσιμη για να ξέρουν από δω και μπρος τα πλοία που είναι να βυθιστούν, τι ώρα εξυπηρετεί να συμβαίνουν τέτοια πράματα στην Ελλάδα .

Και φαίνεται πως στο Υπουργείο μελετάνε σ αυτή τη φάση τις πταίει γιατί παρεμβαίνει κι ο υφυπουργός ο κ.Σαντορινιός κι εξηγεί ο άνθρωπος πως δεν ειναι μόνο που βούλιαξε νύχτα το παπόρι, αλλά φταίνε και τα υπόγεια ρεύματα- όχι το συγκρότημα, αλλά το φαινόμενο -και παίρνει και πίσω πως σε 20 μερες το πολύ θα χει λήξει το θεμα, γιατί καταλαβαίνει μάλλον πως όπως πάει το πράμα, όπου να ναι θα βρούμε πετρέλαιο και στη Τζια και μετά άντε να μαζέψεις τα αμάζευτα. Και τον ρωτάνε οι δημοσιογράφοι- λόγω οίστρου πάντα- γιατί τα είπε αυτά που είπε και λέει «ενταξει, κάνουμε και λάθη» κι ας το παραδεχτούμε, είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζει κανείς τα λάθη του.

Το ίδιο άλλωστε είχε κάνει λίγο νωρίτερα κι ο κ.Κουρουμπλής που είπε πως είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτησή του, αλλά λίγο μετά εξήγησε πως έκανε λογοπαίγνιο- γιατί ως γνωστόν, αν είναι να διαλέξεις ώρα να κάνεις καλαμπούρια, δεν υπάρχει καλύτερη απ’ όταν μόλις έχει βουλιάξει ένα δεξαμενόπλοιο σχεδόν μέσα στο λιμάνι του Πειραιά κι από το Φάληρο ως τη Σαλαμίνα μυρίζει σαν το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Κοτζιά. Και κάπως έτσι, με τούτα και με κείνα και ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΨΟΓΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και χάρι στην άμεση παρέμβαση και τα αντανακλαστικά τους, η πετρελαιοκηλίδα δεν έφτασε στον Χολαργό ξερωγω, τα κακά μέσα ενημέρωσης, παίζουν με την εικόνα της χώρας διεθνώς και τρομάζουν και τον κόζμο που διστάζει πια να φάει τσιπούρα Σαρωνικού κι ας είναι ολόφρεσκια κι ας μοσχοβολάει αμόλυβδη. Αυτά τα πράματα καλό είναι να μη συμβαίνουν. Αυτό ακριβώς, τιποτ’ αλλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα