Δεν άφησε τίποτα όρθιο η «Μέδουσα» – Υποχωρούν τα ακραία φαινόμενα – Συνεχίζονται οι βροχές (BINTEO)

09:19 18/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Από το απόγευμα αναμένεται βαθμιαία βελτίωση με την εξασθένηση των ακραίων καιρικών φαινομένων που σαρώνουν τη χώρα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα Τρίτη, ενώ στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6

με 7 και πρόσκαιρα στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Στο μεταξύ, το πέρασμα της Μέδουσας έχει προκαλέσει καταστροφές σε ολόκληρη τη χώρα. Ένας 48χρονος σκοτώθηκε στην Αμφιλοχία από χτύπημα κεραυνού, ενώ ένας Ρουμάνος ορειβάτης αγνοείται στον Όλυμπο όπου μαίνεται χιονοθύελλα.

Οι σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία. Δεκάδες αυτοκίνητα καταστράφηκαν στη Σιθωνία, όπου τα φαινόμενα ήταν πολύ ισχυρά. Ρέματα υπερχείλισαν, δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Χαλκιδική.

Λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων έκλεισε και το πέρασμα του Γαλλικού ποταμού στην περιοχή της Σίνδου.

Κάμπινγκ που πλημμύρισε, στην ακτή Αζάπικο, κοντά στο Πόρτο Καρράς, εκκενώθηκε και όπου αποχώρησαν περίπου 35 με 40 άτομα, ενώ εφτά άτομα χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από την Πυροσβεστική. Δεκάδες οχήματα παρασύρθηκαν, ενώ άλλα βούλιαξαν.

Όπως μεταδίδει το halkidikinews.gr, οι περιοχές του πρώην δήμου Τορώνης, από το Πόρτο Κουφό, την Τορώνη και τη Συκιά πλημμύρισαν και οι κάτοικοι μαζί με τους τουρίστες λαχτάρησαν. Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε δημόσιες υποδομές, όπως σε δρόμους και δίκτυα, καθώς και σε πάρα πολλά αυτοκίνητα και καταστήματα.

Σύμφωνα με το Ράδιο Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική εγκατέλειψαν άρον άρον με τα αυτοκίνητά τους οι ξένοι επισκέπτες, κυρίως Σέρβοι, Βούλγαροι και άλλοι Βαλκάνιοι, κατευθυνόμενοι προς Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, η Μέδουσα χτύπησε τα παράλια του νομού Λάρισας και ήδη από το μεσημέρι χθες έχει κλείσει ο δρόμος προς το μοναστήρι του Ιωάννου του Προδρόμου, ενώ η συνέχιση της βροχόπτωσης συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα.

Σφοδρή βροχόπτωση έπληξε και τη Λήμνο με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, μαγαζιά και τουριστικά καταλύματα της πόλης. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πλημμύρισαν ενοικιαζόμενα δωμάτια και στην περιοχή του Πλατύ. Την ίδια στιγμή στη Μύρινα εκκενώθηκαν ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα