Χριστοδουλοπούλου για Ξηρό: Δεν θα βλάψει την κοινωνία αν αποφυλακιστεί

09:58 19/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου για την αντίδρασή της στην αίτηση αποφυλάκισης από τον Σάββα Ξηρό.

Όπως τόνισε η κυρία Χριστοδουλοπούλου «η ασφάλεια της κοινωνίας την οποία επικαλούνται, η τάξη και η ασφάλεια, είναι ιδεολογικό μέγεθος. Και πίσω από αυτό κρύβεται μία πολύ αυταρχική κρατική αντίληψη που ονομάζεται βιοπολιτική. Μέσω της βιοπολιτικής, τα αυταρχικά καθεστώτα, προσπαθούν να έχουν την απόλυτη εξουσία πάνω στη ζωή των ανθρώπων

και δη των πιο αδύναμων και των πιο ευάλωτων. Για τους αρρώστους δεν μας ενδιαφέρει. Δεν μας ενδιαφέρει αν υπάρχει στις φυλακές και στο σωφρονιστικό σύστημα δυνατότητα να περιθάλψουν κάποιον άνθρωπο. Αυτός ο άνθρωπος που υπέπεσε σε παράπτωμα δεν αξίζει να ζει;» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Εκανε αίτηση αποφυλάκισης ο κ. Ξηρός, ο οποίος είναι μέσα με πολυετή ισόβια για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη. Από τη μία λένε ότι τους ενδιαφέρει η ασφάλεια της κοινωνίας από την άλλη αντιδρούν και στην αίτηση αποφυλάκισης του Ξηρού ο οποίος είναι 90% ανάπηρος και άρα δεν θα βλάψει την κοινωνία. Αυτό το παράδειγμα είναι το πιο εύγλωττο για να αποδείξω τη βιοπολιτική που θέλει να έχει την εξουσία απέναντι στους ανθρώπους και γι’ αυτό διαλέγει και κατηγορίες κρατουμένων. Αυτές οι κατηγορίες δεν είναι άξιες να ζουν, πρέπει να πάνε σε λευκά κελιά και να εξοντωθούν; Αυτές οι κατηγορίες της βαριάς εγκληματικότητας δεν έχουν καμία ελπίδα επανένταξης, άρα βάλτους τεχνητό φωτισμό, βάλτους 30 χρόνια να μην βλέπουν το φως για να καταλάβουν ότι η γαλλική επανάσταση και ο διαφωτισμός έχει τελειώσει. Τελείωσαν όλοι αυτοί οι προβληματισμοί…» υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της Βουλής.

The post Χριστοδουλοπούλου για Ξηρό: Δεν θα βλάψει την κοινωνία αν αποφυλακιστεί appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα