«Χολή» από Σόιμπλε: Η Ελλάδα είναι σε λάθος κατεύθυνση

17:42 12/5/2015 - Πηγή: Aixmi

«Χολή» για την Ελλάδα έσταξαν και σήμερα τα λόγια του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, καθώς έσπευσε να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει πρόοδος επί τοις ουσίας των διαπραγματεύσεων, αλλά μόνο καλύτερο κλίμα.

Σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο του Ecofin ανέφερε ότι «η ατμόσφαιρα έχει γίνει καλύτερη όσον αφορά στις συνομιλίες», ωστόσο προσέθεσε πως «δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την ουσία».Για να επισημάνει περαιτέρω ότι η δήλωση

του Eurogroup για την Ελλάδα «δεν χαιρετίζει την πρόοδο στην ουσία των διαπραγματεύσεων, αλλά την πρόοδο στη διαδικασία»

Το ακόμη εντυπωσιακότερο είναι ότι έσπευσε να σημειώσει πως «η Ελλάδα είναι σε λάθος κατεύθυνση. Οι Έλληνες υπουργοί θέλουν να μιλούν μόνο με υπουργούς και όχι με τεχνικά κλιμάκια», κάνοντας έτσι ξεκάθαρο πως θα ήθελε να συνεχίζεται η παλιά ιστορία, με τους τροικανούς να αλωνίζουν στα ελληνικά υπουργεία.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκταμίευσης, σε μικρές δόσεις,των χρημάτων που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα είπε ότι αν το Eurogroup αποφάσιζε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να ζητήσει την έγκριση του γερμανικού Κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα