Χιλιάδες Βενεζολάνοι προσπαθούν να διαφύγουν στην Κολομβία

13:07 11/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Ισχυροποιούν τους ελέγχους στα σύνορα τους Κολομβία και Βενεζουέλα καθώς χιλιάδες Βενεζολάνοι στοιβάζονται στη συνοριακή γραμμή για να διαφύγουν από τη χώρα τους.

Ο προέδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος τόνισε ότι θα τοποθετηθούν 3.000 άτομα ως προσωπικό ασφαλείας περιλαμβανομένων 2.120 στρατιωτών στα σύνορα. Επίσης η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει τα στρατεύματά της και τις περιπόλους στα σύνορα και θα προσπαθήσει να επαναγκαταστήσει τους Βενεζολάνους από τις πόλεις και τα χωριά στο εσωτερικό της χώρας.

Οι πολίτες της

Βενεζουέλας δεν αντεχουν άλλο την έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων και την ανεργία και προσπαθούν να διαφύγουν για να βρουν μία καλύτερη ζωή. Εκτιμάται πως περίπου 550.000 άνθρωποι έφθασαν στην Κολομβία χωρίς έγγραφα και αυτός ο αριθμός μπορεί να φθάσει το ένα εκατομμύριο τον Ιούλιο. Η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι δέχθηκε γύρω στους 40.000 Βενεζολάνους στη βόρεια πολιτεία της Ροραΐμα.

Οι κολομβιανές υγειονομικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν σε εμβολιασμό 112.000 ανθρώπων και περιέθαλωαν περίπου 23.000 παιδιά ενώ επίσης 10.000 φοιτούν σε δημόσια σχολεία.

The post Χιλιάδες Βενεζολάνοι προσπαθούν να διαφύγουν στην Κολομβία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα