Χίλαρι και Τραμπ για την Ελλάδα

08:24 10/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Στο πλαίσιο του 32ου συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) που ολοκληρώθηκε χθες στην Ουάσιγκτον τους υποψηφίους για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ εκπροσώπησαν οι Ελληνο-αμερικανίδα πρώην Πρέσβειρα στην Ουγγαρία Eλένη Κουναλάκη-Τσακοπούλου και ο βουλευτής της Πενσυλβάνια, Toμ Μαρίνo αντίστιχα.

Από την πλευρά των Δημοκρατικών η κ. Κουναλάκη-Τσακοπούλου

μετέφερε μήνυμα της Χίλαρι Κλίντον σύμφωνα με το οποίο, όπως γράφει το real.gr, οι προτεραιότητες της για την περιοχή της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου είναι η αύξηση της σταθερότητας, και ειδικότερα για την Κύπρο.

Ο εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι ο μεγιστάνας έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους σημαντικούς συμμάχους των ΗΠΑ. «Οι ΗΠΑ όπως και η Ελλάδα είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ. Η επίθεση προς μια χώρα του ΝΑΤΟ είναι επίθεση προς όλη τη συμμαχία. Η Αμερική υποστηρίζει τους συμμάχους της» είπε ο κ. Μαρίνο.

Σχετικά με το μεταναστευτικό ο Αμερικανός βουλευτής σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει υποδεχτεί πάρα πολλούς μετανάστες που φτάνουν στο έδαφος της» και ότι ο Ντόναλντ Τράμπ «θεωρεί ότι οι ΗΠΑ πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα σ’ αυτόν τον τομέα. Η Ελλάδα θα έχει έναν σύμμαχο όσον αφορά αυτό το ζήτημά, δεν μπορεί να συνεχίσει να κουβαλάει αυτό το βάρος μόνη της«.

Keywords
Τυχαία Θέματα