Χαρίτσης: Πολύ μεγάλη αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων το 2017

12:56 29/10/2017 - Πηγή: Aixmi

«Έχει αλλάξει πλήρως το κλίμα για την ελληνική οικονομία, το είδαμε και στις ΗΠΑ. Δεν χρειάζεται, καν, να μπεις στη διαδικασία να εξηγήσεις, να αποδείξεις ότι τα πράγματα είναι καλύτερα. Αυτό πλέον αναγνωρίζεται από όλους. Η συζήτηση τώρα είναι για το ποιες δυνατότητες διανοίγονται, σε ποιους τομείς, με ποια εργαλεία, με ποιες από τις θεσμικές παρεμβάσεις που έχουμε κάνει μπορούμε να διευκολύνουμε τις επενδύσεις κ.ά.» σημειώνει σε συνέντευξή

του στην εφημερίδα «Εποχή» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως υπογράμμισε: «Το ζήτημα του φιλτραρίσματος των επενδύσεων έρχεται και κουμπώνει με τη συζήτηση περί αναπτυξιακού σχεδιασμού».

Σχετικά με τις επενδύσεις και την οξεία αντιπαράθεση που έχει προκληθεί σημείωσε: «Θα είναι ακόμη πιο σημαντικό αυτό το επόμενο διάστημα ιδίως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Το πώς, δηλαδή, οι επενδύσεις που έρχονται εντάσσονται σε ένα τέτοιο σχέδιο. Και επειδή έχουν ειπωθεί πολλά τελευταία να πω καταρχάς ότι τα επίσημα στοιχεία καταγράφουν πολύ μεγάλη αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων το 2017 (185% υψηλότερες το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016)».

Keywords
Τυχαία Θέματα