Χαρίτσης: Με σταυρό, όχι λίστα, θα εκλεγούν οι ευρωβουλευτές

15:34 1/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης έβαλε τέλος στα σενάρια για λίστα στις Ευρωεκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι θα γίνουν κανονικά με σταυρό στις 26 Μαΐου, ταυτόχρονα με τον 1ο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, ο υπουργός δήλωσε, ακόμη, ότι αναμένει το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής για την ψήφο των ομογενών και θα ακολουθήσει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Αν

γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο θα προλάβουμε, το πιθανότερο», σημείωσε. Και πρόσθεσε ότι έχει συμφωνηθεί με τη ΝΔ στην επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση ότι οι ομογενείς θα εκλέγουν βουλευτές Επικρατείας και ότι η αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου θα γίνει στην επόμενη Βουλή.

Για το ζήτημα της ιθαγένειας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι το αντιμετωπίζει με διάθεση παραπληροφόρησης. Όσον αφορά στον αριθμό των “ελληνοποιήσεων”, είπε ότι στην Α’ Αθήνας αποδόθηκε η ιθαγένεια σε 12.000 ανθρώπους, ενώ τα στοιχεία για όλη τη χώρα θα δοθούν στη Βουλή τις επόμενες μέρες.

The post Χαρίτσης: Με σταυρό, όχι λίστα, θα εκλεγούν οι ευρωβουλευτές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα