Χαρδούβελης: Κίνδυνος Grexit αν επικρατήσουν ακραίες αντιευρωπαϊκές φωνές

14:49 15/12/2014 - Πηγή: Aixmi

«Η έξοδος από το ευρώ συζητείται ακόμα από πολλούς, κυρίως στην Ελλάδα, ενώ εξακολουθεί να τιμολογείται στα ελληνικά περιθώρια επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων. Οι αγορές κάηκαν μια φορά επενδύοντας σε ελληνικά ομόλογα και θα χρειαστεί χρόνος να τις πείσουμε για την νέα αξιοπιστία μας». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων, ο υπουργός οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνέντευξη του στη Ναυτεμπορική.

Σγκεκριμένα, ο υπουργός, «βλέπει» ανάπτυξη

μεγαλύτερη από 3% το 2015 σε περίπτωση… που εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 29 Δεκεμβρίου.

Όπως υποστηρίζει στην εφημερίδα, αναμένεται να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού των ιδιωτών και των επιχειρήσεων, να πέσουν τα σπρεντς στα ελληνικά ομόλογα να αυξηθούν οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα, να μειωθεί η ανεργία και σημαντική αύξηση των επενδύσεων, καθώς και αναβάθμιση της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης.

Στην περίπτωση όμως, της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Χαρδούβελης προβλέπει μία περίοδο ανασφάλειας και αναταράξεων τουλάχιστον 2 μηνών, μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας. «Στο τέλος, βέβαια, το πολιτικό σύστημα κάπου θα καταλήξει. Θα καταλήξει σε μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική. Αυτή η οικονομική πολιτική είναι δύσκολο να περιγραφεί σήμερα με ακρίβεια, αφού θα είναι συνάρτηση των πολιτικών δυνάμεων που θα επικρατήσουν καθώς και των περιορισμών που επιβάλλει η ανάγκη χρηματοδότησης της οικονομίας. Είναι πολλαπλά τα υπο-σενάρια» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα