Χαράτσι στα ακίνητα και το 2014, θέλει η τρόικα

11:54 19/6/2013 - Πηγή: Aixmi

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα κράτησε λιγότερο από μια ώρα, όμως οι εκπρόσωποι των δανειστών έμειναν στο. Μέγαρο Μαξίμου τουλαχιστον τρεισίμισυ ώρες. Ο λόγος ήταν οτι συνέχισαν τις διαπραγματεύσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα -διαπραγματεύσεις που αγγίζουν καυτά θέματα.

Μπορεί καταρχήν η τρόικα να δέχθηκε ότι οι 2,000 απολύσεις, που έπρεπε να γίνουν ως το

τέλος Ιουνίου, καλύπτονται απο το λουκέτο στην ΕΡΤ. Ωστόσο, διαπίστωσε ότι δεν έχει γίνει καμία πρόοδος στο θεμα της κινητικότητας.

Δεν υπάρχουν (με ονοματεπώνυμο) οι 12.500 υπάλληλοι, με αποτέλεσμα η ελληνική πλευρά να
παραδεχθεί ότι δεν είναι έτοιμη.

Άσχημα ήταν τα πράγματα και για τα ταμεία, καθώς η τρόικα ζητά από τώρα να ξέρει πώς θα καλυφθεί η τρύπα στο ΟΑΕΕ και
πώς το έλλειμμα στον ΕΟΠΥΥ. Ούτε εκεί η ελληνική πλευρά έδωσε απαντήσεις.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να πληροφορηθούν πώς θα προχωρήσει ο νέος φόρος ακινήτων και διαπίστωσαν -και εκεί- ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο σενάρια. Ζήτησαν, ως εκ τούτου, να παραταθεί το χαράτσι των ακινήτων και το 2014, ενώ για το 2013 πρότειναν οι δόσεις να μειωθούν από 5 σε 4!

Το πιο …θεαματικό από όσα αξίωσαν ήταν να κατατεθεί ακόμη και συμπληρωματικός προϋπολογισμός για το 2013, υπό τον φόβο ότι ο υπάρχων προϋπολογισμός θα πέσει έξω!!!

Όλα αυτά οδηγούν το Μαξίμου να ενημερώσει αύριο τους αρχηγούς και για τις εξελίξεις στο μέτωπο με την τρόικα. Ορισμένοι, μάλιστα, συνομιλητές του πρωθυπουργου (που ελπίζουν ότι αύριο θα υπάρξει συμφωνία με Βενιζέλο -Κουβέλη- του προτείνουν να ζητήσει δεσμεύσεις -πακέτο και για την ΕΡΤ και για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα