Χάμοντ: Διαπραγμάτευση με βάση το συμφέρον και των δύο πλευρών

12:53 29/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Μετά την υπογραφή της επιστολής ενεργοποίησης του άρθρου 50 της Λισσαβώνας για το Brexit από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ Φίλιπ Χάμοντ τόνισε πως ο καλύτερος τρόπος για βελούδινο διαζύγιο με την ΕΕ είναι μόνο με κοινές παραχωρήσεις με την ΕΕ.

«Κάθε διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται με βάση το συμφέρον και των δύο πλευρών και πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή τη συζήτηση αποδεχόμενοι ότι για την καλύτερη δυνατή συμφωνία πρέπει να γίνουν εκατέρωθεν παραχωρήσεις. Πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα είναι λειτουργική τόσο για τη Βρετανία

όσο και για τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει συμφωνία. Αλλά είμαι αισιόδοξος καθώς τους τελευταίους εννέα μήνες και οι δύο πλευρές συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει κοινή οπτική στο θέμα» είπε ο Χάμοντ σύμφωνα με το Sky News.

Όπως επίσης είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ δεν μπορεί η χώρα να έχει όλο το κέικ και να το φάει: «Πρέπει να το αποδεχθούμε αυτό γιατί οι απαιτήσεις του βρετανικού λαού ορίστηκαν με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Δεν θα είμαστε μέλη της ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς, δεν θα είμαστε πλήρη μέλη της ευρωπαϊκής τελωνειακής ένωσης. Κι αυτ΄οέχει κάποιες συνέπειες. Έχει κάποια σημασία. Και η ΕΕ το αντιλαμβάνεται.

Και το γεγονός πως το ξεκαθαρίσαμε αυτό έχει στείλει σαφές μήνυμα και στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι καταλαβαίνουμε πως δεν μπορούμε να είμαστε επιλεκτικοί στα κεράσια, δεν μπορούμε να έχουμε το κέικ μας και να το φάμε, αφού αοφασίσαμε να εγκαταλείψουμε την ΕΕ και να διαπραγματευόμαστε μία μελλοντική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένα ανεξάρτητο κράτος, θα υπάρξουν συνέπειες. Και τις αποδεχόμαστε«.

Keywords
Τυχαία Θέματα