Μπουτάρης: Θα αποδοκιμάσω τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό

09:39 8/1/2018 - Πηγή: Aixmi

«Ανούσιες πρωτοβουλίες που δεν πρέπει να επαναληφθούν» χαρακτηρίζει τα συλλαλητήρια του 1992 για το Μακεδονικό ο κ. Γιάννης Μπουταρης και δηλώνει πως, αν ανακοινωθούν και τώρα τέτοιες εκδηλώσεις, θα τις καταγγείλει δημοσίως.

«Μου φτάνουν πληροφορίες ότι, με αφορμή τις διαφαινόμενες εξελίξεις γύρω από την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό, διάφορες οργανώσεις κινητοποιούνται για τη διοργάνωση συλλαλητηρίων. Φαίνεται ότι δεν πήραμε το μάθημα, δεν συνειδητοποιήσαμε τις καταστρεπτικές συνέπειες που είχαν οι συγκεντρώσεις

και οι διαδηλώσεις το 1992 στους χειρισμούς της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Εγώ πάντως, αν ξεκινήσουν συλλαλητήρια, θα βγω και θα τα αποδοκιμάσω επισήμως, γιατί δεν βοηθούν τη διαπραγμάτευση», λέει σε συνέντευξή του στην «Κ».

Τάσσεται ανοικτά εναντίον των συλλαλητηρίων, παρότι του υπενθυμίζουμε ότι με όχημα τις συγκεντρώσεις για το όνομα στην πλατεία Αριστοτέλους και το σύνθημα «το όνομα είναι η ψυχή μας» εξελέγη (1994), με τη μία και με ρεκόρ ψήφων, δήμαρχος ο αείμνηστος Ντίνος Κοσμόπουλος.

«Δεν με ενδιαφέρει. Σημασία έχει να βοηθήσουμε όλοι να βρεθεί μια λύση που θα ωφελήσει τη χώρα και την πόλη της Θεσσαλονίκης», τονίζει.

Πηγή: kathimerini.gr

The post Μπουτάρης: Θα αποδοκιμάσω τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα