Μπόρις Τζόνσον: Στον δρόμο του Χίτλερ η ΕΕ

10:26 15/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε σε συνέντευξή του στη Sunday Telegraph, ότι η ΕΕ ακολουθεί τον δρόμο του Αδόλφου Χίτλερ και του Ναπολέοντα, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό υπερκράτος.

Ο Τζόνσον τόνισε ότι η ΕΕ πάσχει από έλλειμμα δημοκρατίας και από συγκεντρωτισμό κι είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

«Ο Ναπολέων, ο Χίτλερ, διάφοροι άνθρωποι προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο πράγμα, κι είχαν τραγικό τέλος», είπε ο Τζόνσον στη συνέντευξή του.

«Η

ΕΕ είναι μια προσπάθεια να γίνει το ίδιο πράγμα με διαφορετικές μεθόδους. Αλλά κατά βάση αυτό που στερείται είναι το αιώνιο πρόβλημα, ότι δεν υπάρχει μια ισχυρή πεποίθηση στο ιδεώδες της Ευρώπης», πρόσθεσε ο συντηρητικός πρώην δήμαρχος του Λονδίνου.

«Δεν υπάρχει καμία εξουσία την οποία να σέβονται ή να καταλαβαίνουν οι πάντες. Και αυτό προκαλεί το τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας», συνέχισε.

Στη συνέντευξή του στη Sunday Telegraph, ο Τζόνσον τόνισε πως θέλει οι Βρετανοί να γίνουν «οι ήρωες της Ευρώπης» ξανά, χρησιμοποιώντας μια φρασεολογία που παραπέμπει, όπως σημείωσε η εφημερίδα, σε εκείνη του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Ο Τζόνσον υποστήριξε ακόμη πως οι εντάσεις ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ επέτρεψαν στη Γερμανία να αυξήσει τη δύναμή της, να «κατακτήσει» την οικονομία της Ιταλίας και να «καταστρέψει» την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα