Μπόρις Τζόνσον: Έξοδος χωρίς βιασύνη από την ΕΕ

13:55 27/6/2016 - Πηγή: Aixmi

H έξοδος από την ΕΕ πρόκειται να πραγματοποιηθεί «χωρίς βιασύνη» ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον σε αρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην Daily Telegraph, όπου επιχειρεί να καθησυχάσει τους Βρετανούς που ζουν στο εξωτερικό και τους πολίτες της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως υποστήριξε η Βρετανία θα διατηρήσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ και κάλεσε τους υποστηρικτές του Brexit

να «κατασκευάσουν γέφυρες» μ’ αυτούς που ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα που άφησε τη χώρα βαθιά διχασμένη, ενώ παράλληλα υποβάθμισε την προοπτική να ανεξαρτητοποιηθεί η Σκωτία.

«Η μόνη αλλαγή -και δεν θα γίνει με βιασύνη- είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βγει από το απίστευτο και αδιαφανές σύστημα νομοθεσίας της ΕΕ», γράφει ο Μπόρις Τζόνσον.

«Τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν σ’ αυτή τη χώρα θα γίνουν πλήρως σεβαστά και το ίδιο θα συμβεί με τους Βρετανούς που ζουν στην ΕΕ«, διαβεβαίωσε ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και υποψήφιος για να διαδεχθεί τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

«Οι Βρετανοί θα εξακολουθήσουν να μπορούν να πηγαίνουν να εργάζονται στην ΕΕ, να ζουν εκεί, να ταξιδεύουν, να σπουδάζουν, να αγοράζουν σπίτια και να εγκαθίστανται σ’ αυτά», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα