«Μποναμάς» Τσίπρα ύψους 820 εκατ. ευρώ στους ενστόλους

10:39 8/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την καταβολή αναδρομικών κρατήσεων ύψους 820 εκατομμυρίων ευρώ στους ενστόλους έως τα μέσα του Δεκέμβρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται στη Βουλή

αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα στον τόπο: Πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι, δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί, Σώματα Ασφαλείας, οι πυροσβέστες «και φυσικά εκείνοι και εκείνες, που διαφυλάττουν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα και υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε ότι η επιστροφή των αναδρομικών είναι είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι νομικής δέσμευσης, αναφέροντας ότι «με το κόψιμο της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης, την πάταξη της φοροασυλίας του πλούτου και τη σύγκρουση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η επιστροφή της δικαιοσύνης στον τόπο μας είναι θέμα πολιτικής βούλησης και όχι απλώς νομικής δέσμευσης».

Κατά την ομιλία του έστειλε και μήνυμα στους γείτονες, λέγοντας: «Ζούμε σε μια περίοδο εντάσεων και προκλήσεων στην περιοχή μας. Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική ισχύ, με αποκλειστικό σκοπό τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας. Σέβεται και επιδιώκει άριστες σχέσεις γειτονίας. Δεν απειλείται από κανένα και δεν απειλεί κανένα».

«Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής σ’ αυτούς που έπεσαν στο καθήκον» πρόσθεσε και τόνισε ότι ο σεβασμός στην ιστορία είναι κινητήριος δύναμη και οδηγός για το μέλλον.

Μάλιστα, επεσήμανε πως πρέπει «να τολμήσουμε να καταπιαστούμε με τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που μας κρατούσαν καθηλωμένους».

Τέλος, τόνισε πως «για να απογειωθείς χρειάζεται τόλμη, και στην αεροπορία, και στη ζωή, και στην πολιτική».

The post «Μποναμάς» Τσίπρα ύψους 820 εκατ. ευρώ στους ενστόλους appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα