Μπαλαούρας: Δεν τα καταφέραμε να ασκήσουμε μία διαφορετική πολιτική

15:55 10/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM,ο κ. Μπαλαούρας αναγνώρισε την αμηχανία που διακατέχει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού και μάλιστα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ,που περίμενε διαφορετική άσκηση εξουσίας.

«Δεν τα καταφέραμε να ασκήσουμε μία διαφορετική πολιτική, από τους προηγούμενους. Υπάρχει αμηχανία και γκρίνια, όχι όμως εξέγερση» τόνισε ο κ. Μπαλαούρας ενώ για το κίνημα των «Παραιτηθείτε» το παρομοίασε με αυτό της «κατσαρόλας» στη Χιλή. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν

τις μπλοκάρει αυτές τις διαδηλώσεις αλλά μπορεί να τις κρίνει.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η θέση της κυβέρνησης, είναι ξεκάθαρη, ότι βεβαίως μπορεί να κρίνουμε κάποιες πρωτοβουλίες, τέτοιου είδους, μπορεί να τις κρίνουμε, αλλά δεν σημαίνει αυτό, ότι υπάρχει μία απαγόρευση ή οτιδήποτε άλλο, η κυβέρνηση, το έχει δείξει άλλωστε, δεν έχει μπλοκάρει καμία διαδήλωση, δεν έχει μπλοκάρει οτιδήποτε, είτε απεργία, φυσικά όλα αυτά είναι μέσα στο DNA μας. Τώρα, από κει και πέρα, νομίζω ότι είναι σαφές, ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες, οι οποίες, πολιτικά μιλάω και εγώ τώρα, μου θυμίζουν τις κατσαρόλες της Χιλής.

Εγώ αυτή τη στιγμή δεν είμαι ούτε ανακριτής, ούτε έχω τίποτα υπ’όψιν μου, συγκεκριμένο, αλλά είναι σαφές, ότι οι δυνάμεις της Ευρώπης, πολλές μάλιστα, αρχικά, ήταν για να μη γίνει κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, ή όταν θα γίνει, να πέσει. Δεν μίλαγε η Ν.Δ. για Αριστερή παρένθεση; Δεν μίλαγε, μέχρι πρότινος; Και τώρα σταμάτησε; Λοιπόν, σταμάτησε διότι ήταν για γέλια».

Keywords
Τυχαία Θέματα