Άσυλο σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς- Η είδηση κυριαρχεί στην Τουρκία

15:23 30/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Άσυλο αποφάσισε να χορηγήσει η αρμόδια επιτροπή στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που είχε προσγειωθεί στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου έκρινε ότι δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα».

Επίσης, σημειώνει ότι σύμφωνα με

την Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Τουρκία στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαράδεκτη και δεν διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για μία «δίκαιη δίκη».

Ο Τούρκος πρώην στρατιωτικός αφέθηκε ελεύθερος και αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια από το το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Η απόφαση της ελληνικής αρχής βρίσκεται ήδη στα πρωτοσέλιδα όλων των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Οι υπόλοιποι επτά Τούρκοι στρατιωτικοί, που έχουν επίσης ζητήσει άσυλο στην χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, αναμένουν τις αποφάσεις τις επόμενες ημέρες.

The post Άσυλο σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς- Η είδηση κυριαρχεί στην Τουρκία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα