Αστερίξ και Οβελίξ εγκατέλειψαν τη Γαλλία

10:51 12/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Μεγαλώνει το κύμα φυγής πλουσίων πολιτών της Γαλλίας, λόγω της βαριάς φορολογίας του τους επέβαλε η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση υπό τον Φρανσουά Ολάντ.

Λίγους μήνες πριν είχε προκαλέσει σεισμό η απόφαση του κυρίου Louis Vuitton,του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γαλλία, να ζητήσει τη βελγική υπηκοότητα. Πρόσφατα, την

απόφαση να εγκαταλείψει τη Γαλλία πήρε ο διάσημος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος μετακόμισε στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεσίν.

Τώρα, το παράδειγμα (του γνωστού και ως Οβελίξ, από την κινηματογραφική ταινία) αποφάσισε να ακολουθήσει και ο Αστερίξ!

Ο Κριστιάν Κλαβιέ, που έχει υποδυθεί τον έτερο ήρωα του Γαλατικού χωριού, κούνησε επίσης μαντήλι για να εγκατασταθεί στο Λονδίνο, προκαλώντας τις έντονες επικρίσεις της γαλλικής κυβέρνησης.

Παρεμβαίνοντας, ο πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό τους κατηγόρησε ότι «δεν εγκαταλείπουν τη χώρα γιατί θεωρούν ότι θα φτωχύνουν, αλλά γιατί θέλουν να γίνουν πλουσιότεροι. Ευτυχώς, λίγοι είναι εκείνοι που δεν θέλουν να δείξουν αλληλεγγύη με τους συμπολίτες τους», σχολίασε καυστικά, προσθέτοντας ότι ο Φρανσουά Ολάντ είχε καλέσει τους ευκατάστατους Γάλλους να επιδείξουν πατριωτισμό στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα