Αργυρός ο Γιαννιώτης στο Ρίο – Θρίλερ με το φωτο φίνις

17:31 16/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Στο φώτο φίνις έχασε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο ο Σπύρος Γιαννιώτης που αναδείχθηκε αργυρός Ολυμπιονίκης στα 10 χλμ ανοικτής θαλάσσης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μία εκπληκτική κούρσα στην τελευταία Ολυμπιακή εμφάνιση της καριέρας του καθώς πλέον είναι 36 χρονών.

Στο τελευταίο κομμάτι της κούρσας ο Σπύρος Γιαννιώτης έκανε μία εκπληκτική αντεπίθεση, περνώντας στην πρώτη

θέση για να τερματίσει τελικά ταυτόχρονα με τον Ολλανδό Φέρι Βέερτμαν και να χαρίσει στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Πρόκειται για έναν από τους επικότερους τελικούς των Ολυμπιακών καθώς Γιαννιώτης και Bέρτμαν έπεσαν μαζί στη γραμμή τερματισμού, αλλά ο Βέερτμαν χτύπησε πρώτος την ειδική πινακίδα με τον Γιαννιώτη να το κάνει αμέσως μετά κι ενώ το σώμα του είχε περάσει πρώτο.

Αρχικά οι διοργανωτές έδωσαν ως χρυσό Ολυμπιονίκη τον Έλληνα πρωταθλητή και δεύτερο τον Βέερτμαν, αλλά από το τηλεοπτικό ριπλέι φαινόταν καθαρά ότι ο Ολλανδός είχε ακουμπήσει πρώτος την πινακίδα…

Έπειτα από αρκετά λεπτά οι Βραζιλιάνοι έδωσαν τη χρονομέτρηση των αθλητών με τους Γιαννιώτη – Βέερτμαν να έχουν τον ίδιο χρόνο 1.52.59.8 κι αυτό δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση, ωστόσο λίγο αργότερα ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο Φέρτμαν πήρε το χρυσό κι ο Γιαννιώτης το ασημένιο.

Keywords
Αναζητήσεις
γιαννιωτησ ριο
Τυχαία Θέματα