Αρχίζει η δίκη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

11:32 20/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων δεχόταν εκφοβισμό και σωματική βία απο συμφοιτητές του «σκληρούς Κρητικούς». Βρέθηκε νεκρός σε ένα χωράφι λίγο πιο μακριά από τις εγκαταστάσεις της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος είναι ο πρώην διευθυντής της σχολής αλλά και η προϊσταμένη της εστίας, καθώς ουσιαστικά ανέχτηκαν τη συμπεριφορά των «σκληρών Κρητικών», που ασκούσαν βία σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής

Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που φέρεται να είχε παρέμβει στη διεύθυνση της σχολής για την ήπια μεταχείριση φοιτητή που αντιμετώπιζε πειθαρχική ποινή.

Σημειώνεται ότι για τις ευθύνες της Γαλακτοκομικής Σχολής έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία από αυτήν που αφορά τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Μάρτυρας στη δίκη θα προσέλθει η δημοσιογράφος και σεναριογράφος, Έλενα Ακρίτα, η οποία έχει λάβει δημοσίως θέση στην υπόθεση ενώ είχε καταθέσει για την υπόθεση στις Αρχές. Τώρα αναμένεται να παρουσιαστεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων όπου θα καταθέσει για όσα γνωρίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα