Αποστάσεις Τσίπρα από Κοτζιά: Μέσω νομοσχεδίου η αιγιαλίτιδα ζώνη

10:47 24/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης με νομοσχέδιο και όχι με Προεδρικά Διατάγματα που είχε ετοιμάσει ο τέως ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λαμβάνοντας αποστάσεις από τον προκάτοχό του στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο ανέφερε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πως επιμένει στην άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Ελλάδας για επέκταση

της αιγιαλίτιδας ζώνης, αλλά έπειτα από ενημέρωση και διάλογο με τα κόμματα, ενώ συζητεί και τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) με διευρυμένη σύνθεση.

Ακόμη, έδωσε σαφή εντολή η διαδικασία να μην προχωρήσει με Προεδρικά Διατάγματα, αλλά με κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Στη σύσκεψη, όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έδωσε σαφείς οδηγίες πώς θα απαντήσει η Ελλάδα στην τουρκική κυβέρνηση μετά τις προκλητικές δηλώσεις που έγιναν. Επιπλέον, αναλύθηκαν οι γενικότερες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για το σημείο στο όποιο βρίσκονται οι διερευνητικές συνομιλίες, ενώ ενημερώθηκε αναλυτικά για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

The post Αποστάσεις Τσίπρα από Κοτζιά: Μέσω νομοσχεδίου η αιγιαλίτιδα ζώνη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα