Απολογήθηκε ο Διώτης για τη Λίστα Λαγκάρντ

21:14 29/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογήθηκε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Ο κ. Διώτης κατηγορείται για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, Υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν έχει τελέσει καμία αξιόποινη πράξη, από τη στιγμή που έλαβε στα χέρια του τη λίστα με τους μεγαλοκαταθέτες στην τράπεζα HSBC

της Ελβετίας και μετά, ζητώντας την απαλλαγή του, καθώς «εάν είχα την παραμικρή ευθύνη θα την ομολογούσα. Απεδείχθη περίτρανα ότι είμαι αθώος».

Ο κ. Διώτης επέμεινε στην αρχική θέση, που είχε κρατησει, ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση ελέγχου από το ΣΔΟΕ καθώς αποτελούσε παράνομο αποκτειθέν υλικό.

«Σας προσκόμισα στοιχεία ότι και σε άλλες χώρες όχι μόνο δεν δέχθηκαν τα στοιχεία Φαλτσιανί, αλλά τα κατέστρεψαν κιόλας.Το Γαλλικό Ακυρωτικό Δικαστήριο δεν τα δέχθηκε. Εξαρχής φώναζα και φωνάζω, ότι απαγορευόταν από τις νομοθετικές διατάξεις η χρήση της λίστας», είπε.

Ο πρώην εισαγγελέας έκανε αναφορά και στην πορεία της ζωής του, λέγοντας ότι προέρχεται από μία πάμπτωχη αγροτική οικογένεια, αλλά κατάφερε με πείσμα να εισαχθεί στο εισαγγελικό σώμα.
«Είμαι περήφανος διότι ζω με τη σύνταξή μου και την έντιμη πενία μου. Έλεγαν ότι αν το Δημόσιο αξιοποιούσε τη λίστα Λαγκάρντ θα εισέπραττε 80 – 100 δισ. ευρώ. Με παρέδωσαν βορά στα ΜΜΕ. Αυτό αποτελεί μία εξήγηση γιατί οδηγήθηκαν τα πράγματα εδώ και γιατί οι δικαστές που με παρέπεμψαν δεν είχαν το σθένος να αντισταθούν σε αυτά τα λαϊκίστικα που ακούστηκαν».

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 6 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα