Αποκαλύψεις Wikileaks για Σόιμπλε

16:23 22/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Εμπιστευτικό έγγραφο, μήνυμα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προς την Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, σχετικά με την ελληνική κρίση, αποκαλύπτει Wikileaks.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, το συγκεκριμένο έγγραφο είχε προγραμματιστεί να αποχαρακτηριστεί σε έντεκα χρόνια, δηλαδή τον Μάιο του 2027 και μάλιστα δεν έπρεπε να περιέλθει σε γνώση ή κατοχή μελών της γερμανικής κυβέρνησης.

Το έγγραφο αναφέρεται στην περίοδο

του 2012 και περιγράφονται οι απόψεις του Σόιμπλε, πως 12 με 15 χώρες της ευρωζώνης θα αντιμετωπίσουν ύφεση.

Σύμφωνα με το έγγραφο ο Σόιμπλε επανειλημμένα προειδοποίησε τη Μέρκελ για όλους τους ενδεχόμενους, μελλοντικούς κινδύνους.

Από την πλευρά της, η Ουάσινγκτον κρατά ουδέτερη στάση τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης αλλά θα πρέπει να τηρήσει και τις δεσμεύσεις της.

Επιπλέον, στο έγγραφο ο Σόιμπλε εκφράζει την άποψη ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα είναι δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και σε ιδιωτικές του συζητήσεις ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι εάν οι Έλληνες ψηφίσουν υπέρ μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσεται κατά της λιτότητας, τότε θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ από τότε προετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει το εκλογικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το έγγραφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα