Αποφυλακίζεται μετά από τρία χρόνια στο Πακιστάν γυναίκα που κατηγορείται για βλασφημία

20:58 16/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν έκρινε την αποφυλάκιση γυναίκας που κρατείται εδώ και τρία χρόνια, με την κατηγορία της «βλασφημίας», ανακοίνωσε ο συνήγορός της.

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες φορές που η πακιστανική δικαιοσύνη κρίνει υπέρ κατηγορούμενου για το «έγκλημα» της βλασφημίας που επισύρει τη θανατική ποινή στο Πακιστάν.

Η Ουαλιάχα Άρφατ, 25 ετών, συνελήφθη το 2012 στη Λαχόρη με την κατηγορία ότι έκαψε σελίδες του Κορανίου και η δίκη της είναι

σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο. Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ωστόσο ότι θα πρέπει να αποφυλακιστεί επειδή η μακροχρόνια φυλάκισή της «απειλεί σοβαρά την υγεία της», όπως είπε η δικηγόρος και γνωστή ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Άσμα Τζαχανγκίρ.

Η νεαρή γυναίκα έχει ψυχολογικά προβλήματα, συνέχισε η κ. Τζαχανγκίρ, η οποία υποστηρίζει ότι η Άρφατ είναι αθώα και, επιπροσθέτως, ο ποινικός κώδικας του Πακιστάν απαγορεύει τη φυλάκιση γυναικών πάνω από έξι μήνες αν προηγουμένως δεν έχουν κριθεί ένοχες για το αδίκημα για το οποίο κατηγορήθηκαν.

Ο μνηστήρας της Άρφατ, Μουχάμαντ Αμανούλα, εξέφρασε ανησυχία για την ασφάλεια της γυναίκας μετά την αποφυλάκισή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα