Αποχώρησε η ΝΔ από την Ολομέλεια, καταγγέλλοντας τη Ζωή (ΒΙΝΤΕΟ)

00:33 28/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν από την Ολομέλεια της Βουλής καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής.

Για κατάφωρη παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής μίλησαν οι Βουλευτές της ΝΔ με αφορμή το γεγονός ότι η πρόεδρος της Βουλής μίλησε από το Βήμα ως βουλευτής και στη συνέχεια ξανανέβηκε στην

έδρα και ανέλαβε το ρόλο της προέδρου, παραβιάζοντας όπως είπαν το άρθρο 66 παρ. 2 του Κανονισμού

«Κα Κωνσταντοπούλου δεν είστε δικτάτορας. Κύριε Τσίπρα μαζέψτε την. Δεν είναι πρόεδρος της Βουλής, είναι πρόεδρος του κόμματός σας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο Βήμα.

Διέκοψε την ομιλία του και στη συνέχεια έδωσε σήμα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα να αποχωρήσει, όπως κι έγινε εν μέσω έντονων διαμαρτυριών και με πολλούς βουλευτές να φωνάζουν «αίσχος» και «ντροπή».

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνέστησε νηφαλιότητα σε όλους και στην Πρόεδρο της Βουλής να διακόψει για δέκα λεπτά τη συνεδρίαση, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και η ίδια να ξαναναλάβει τα καθήκοντά της μετά το διάλειμμα.

Παράλληλα, κάλεσε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λόγω της κρισιμότητας των στιγμών να επιστρέψει στην αίθουσα με την κοινοβουλευτική ομάδα, και να ολοκληρώσει την ομιλία του

Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή, η πρόεδρος της Βουλής, κάλεσε τον Aλέξη Μητρόπουλο να την αντικαταστήσει στην έδρα, τον κ. Σαμαρά να επανέλθει στο βήμα και τους βουλευτές της ΝΔ να επιστρέψουν στην αίθουσα.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου παραδέχτηκε πως η κίνησή της να ανέβει ξανά στην έδρα της Βουλής μετά από την ομιλία της στο βήμα, αντίκειται στον κανονισμό της Βουλής, τόνισε, ωστόσο, πως επιθυμία της ήταν να τιμήσει τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να προεδρεύσει εκείνη κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του.

“Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι αυτό χρησιμοποιείται για να δοθεί μία εικόνα διάλυσης του Κοινοβουλίου” τόνισε η πρόεδρος της Βουλής και αφετέρου “δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσει κανείς αυτή την τιμή εάν προκαλεί το αντίστροφο αποτέλεσμα” ζήτησε να επιστρέψει ο κ. Σαμαράς και στην έδρα να ανέβει ο αντιπρόεδρος της Βουλής. «Αυτή τη διαδικασία του δημοψηφίσματος ουδείς δικαιούται ούτε να την υπονομεύει ούτε να την τορπιλίζει με προσχήματα» κατέληξε η πρόεδρος της Βουλής.

«Η κα Κωνσταντοπούλου ήθελε να με τιμήσει, φανταστείτε τι θα έκανε, εάν δεν ήθελε να με τιμήσει» σχολίασε ο κ. Σαμαράς όταν επέστρεψε στο βήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα