Απίστευτο: Ιερέας ξάφριζε ό,τι είχε αξία από ιερούς ναούς

23:38 1/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Σοκ στους πιστούς του μικρού συνοικισμού του Αγίου Χριστοφόρου του Δήμου Παγγαίου από τη δράση του 34χρονου εφημέριου του που υπηρετούσε στον ομώνυμο ναό του Αγίου Χριστοφόρου.

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας με τις κατηγορίες των διακεκριμένων κλοπών, της υπεξαίρεσης και παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο 34χρονος ιερέας που χειροτονήθηκε πριν λίγα χρόνια από τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως

Χρυσόστομο και του δόθηκε το οφίκιο του αρχιμανδρίτη, έχει ήδη τεθεί σε αργία από τον οικείο επίσκοπο της ιεράς μητρόπολης όπου υπηρετεί. Ο ίδιος ο επίσκοπος του είχε αφαιρέσει το οφίκιο όταν ξεκίνησαν να ακούγονται διάφορα ενοχοποιητικά σχόλια για τη δράση του.

Μετά από έρευνες της αστυνομίας διαπιστώθηκαν κλοπές από δύο Ιερούς Ναούς και μία Ιερά Μονή, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα 1997 – αρχές του 2016, στους νομούς Καβάλας και Ιωαννίνων.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 34χρονος, αφαίρεσε από δύο Ναούς, στο νομό Καβάλας και μία Ιερά Μονή, στο νομό Ιωαννίνων, συνολικά 15 ξύλινες εικόνες Αγίων, τμήματα λειψάνων Αγίων, ένα Ιερό Ευαγγέλιο και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων.

Στα σπίτια του 34χρονου και μία αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αντικείμενα που είχαν αφαιρεθεί, καθώς επίσης ένα Ιερό Ευαγγέλιο, μια ξύλινη εικόνα και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων.

Το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους δικαιούχους του. Ένα Ιερό Ευαγγέλιο, έξι ξύλινες εικόνες αγίων και 13 εκκλησιαστικά αντικείμενα, απεστάλησαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα