Απειλές στην Αυστρία για επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα

17:27 4/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργηθεί «πανικός» αναφέρουν οι αυστριακές Αρχές έπειτα από «τρομοκρατικές απειλές» που δέχθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αμέσως ελήφθησαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας καθώς σύμφωνα με τις απειλές αναμένονταν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων.

Στα μηνύματα που έλαβαν αναφερόταν ως πιθανότερη ώρα εκδήλωσης των επιθέσεων το πρωί της Πέμπτης που «έχει πλέον περάσει», όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Καρλ-Χάιντς Γκρούντμπεκ.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε μια πληροφορία της εφημερίδας «Die Presse» σύμφωνα

με την οποία το μήνυμα ήταν γραμμένο σε κακά αγγλικά και άφηνε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι πίσω από την απειλή αυτή κρύβονταν τζιχαντιστές.

«Το πρωί της 4ης Αυγούστου οι αυστριακές αρχές έλαβαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρομοκρατικές απειλές εναντίον των αστυνομικών τμημάτων σε πολλές περιοχές» της Αυστρίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο. «Οι έρευνες (…) είναι σε εξέλιξη. Ενισχύθηκαν, με στοχευμένο τρόπο, τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας. Οι αυστριακές αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια δεν διακρίνουν αυτή τη στιγμή κάποιον λόγο πανικού«, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα