Αντιδήμαρχος του Χαϊδαρίου πιάστηκε στα πράσα να τα παίρνει‏

13:45 29/7/2013 - Πηγή: Aixmi

Αντιδήμαρχος του Δήμου Χαϊδαρίου συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη καντίνας ότι του ζήτησε εκβιαστικά 1000 ευρώ για να κάνει τα «στραβά μάτια» και να του επιτρέπει να λειτουργεί την επιχείρησή του. Μάλιστα ο καταγγέλλων είπε στους αστυνομικούς ότι ο αντιδήμαρχος απαιτούσε να του καταβάλλει 1.000-1.200 ευρώ το δίμηνο, προκειμένου να του εξασφαλίζει την άδεια

για να λειτουργεί.

Έτσι οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα και όταν ο αντιδήμαρχος τα παρέλαβε επενέβησαν στο γραφείο του και τον συνέλαβαν.

Πάνω του βρέθηκαν 4.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων και τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ εξετάζεται η προέλευση των υπολοίπων .

Μετά την σύλληψη εμφανίστηκε και δεύτερος ιδιοκτήτης καντίνας, ο οποίος κατέθεσε ότι είχε δεχθεί και ο ίδιος εκβιασμό από τον αντιδήμαρχο, που τον κάλεσε γι αυτόν τον σκοπό στο γραφείο του, αλλά αρνήθηκε να υποκύψει και δεν έδωσε τα χρήματα .

Ο αντιδήμαρχος που είχε στην αρμοδιότητά του τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες-συνεπώς και την έκδοση αδειών για καντίνες και καταστήματα-είναι 45 ετών, καθηγητής φιλόλογος που είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές

Keywords
Τυχαία Θέματα