Αντί να διώξουν τον Μανιτάκη έριξαν «μαύρο» στην ΕΡΤ…‏

10:20 20/6/2013 - Πηγή: Aixmi

Καθώς το «δράμα» με το λουκέτο στην ΕΡΤ οδηγείται στη λύση του, είτε με συμβιβασμό Σαμαρά -Βενιζέλου -Κουβέλη είτε με ανατροπή της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές, ας ξεκαθαρίσουμε ότι η κρίση ξέσπασε για λάθος λόγο.

Ο πρωθυπουργός δεν είχε αποφασίσει

να κλείσει την κρατική Ραδιοτηλεόραση τώρα, απλώς έψαχνε να βρει 2,000 απολύσεις από το δημόσιο -σύμφωνα με τη δέσμευση προς την τρόικα.

Ωστόσο, ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Αντώνης Μανιτάκης,δεν έκανε απολύτως τίποτα στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν ετοίμασε κανένα σχέδιο, παρά μόνο φρόντιζε να κατηγορεί συναδέλφους του υπουργούς (κυρίως τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη και τον Κων/νο Αρβανιτόπουλο) ότι δεν τους έστειλναν κατάλογο με προς απόλυση υπαλλήλους…

Τι έκανε ο Αντώνης Σαμαράς για να αλλάξει τα πράγματα; Ζητούσε τακτικά από τον Φώτη Κουβέλη να τον συνετίσει -με δεδομένο ότι εκείνος τον είχε τοποθετήσει στην κυβέρνηση. Εκείνος, όμως, τον κάλυπτε με αποτέλεσμα να μπει Ιούνιος -ο καταληκτικός μήνας για τις απολύσεις- και να μην έχει γίνει τίποτα.

Εκεί ακριβώς ο πρωθυπουργός αποφάσισε το λουκέτο, ώστε να εξασφαλίσει τις 2,000 απολύσεις -βέβαιος ότι θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Αγνόησε την αντίθετη άποψη των εταίρων του στην κυβέρνηση και έδωσε εντολή να πέσει το «μαύρο».

Μόνο όταν είδε τη σφοδρή αντίδραση πολιτών, καλλιτεχνών και κομμάτων (αλλά και Βενιζέλου -Κουβέλη) αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να μετατρέψει το λουκέτο, από υποχρεωτική κίνηση για την εξεύρεση 2,000 απολύσεων σε μεγάλη μεταρρυθμιστική κίνηση, που έχει στόχο το «γκρέμισμα του κάστρου της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας».

Όλα, λοιπόν, εκείνα που ελέχθησαν τις τελευταίες μέρες ως δήθεν επιλογή ήταν από ανάγκη. Ο Αντώνης Σαμαράς είχε δίκιο στην πρώτη φάση, αλλά στη συνέχεια έκανε πολύ σοβαρό λάθος ρίχνοντας «μαύρο» στην ΕΡΤ. Γι αυτό και δεν πέρασε καθόλου στους πολίτες η απόπειρα ιδεολογικοποίησης της πράξης ως «σύγκρουσης με τους βολεμένους»…

Keywords
Τυχαία Θέματα