«Άνοιγμα» Τσίπρα στον «προοδευτικό» χώρο (BINTEO)

22:39 26/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Πρόσκληση σε προσωπικότητες του «προοδευτικού» χώρου για συμπόρευση της Αριστεράς με τις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη για τον απολογισμό της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα τελευταία δύο χρόνια.

Πρέπει οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις,

να δουλέψουμε από κοινού για μια μεγάλη και αναγκαία πολιτική στροφή για την Ευρώπη.

— Alexis Tsipras (@atsipras) September 26, 2016

Έχοντας απέναντί του στην πρώτη σειρά των καθισμάτων στελέχη όπως ο Φώτης Κουβέλης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αλλά και πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου και συμπόρευσης σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και τις προσωπικότητες για την προσπάθεια μας να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της με την κοινωνία όρθια και προστατευμένη».

«Από αυτό τον κοινό αγώνα δεν μπορεί και δεν πρέπει να περισσεύει κάνεις και καμία», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Τσίπρα.

Αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός άφησε αιχμές για τη Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως «το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ευκαιρία να ξεκινήσει ο αναγκαίος διάλογος και να διευρυνθεί.

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σε λίγες μέρες είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει αυτός ο διάλογος. Απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου και συμπόρευσης.

— Alexis Tsipras (@atsipras) September 26, 2016

Ξέρω ότι σε αυτό το διάλογο δυστυχώς δεν δύνανται να συμμετάσχουν οι οργανωμένες δυνάμεις της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας που έχουν κάνει δυστυχώς αυτοκαταστροφικές πολιτικές επιλογές στοίχισης πίσω από μια ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά του κ. Μητσοτάκη».

Οι δυνάμεις της Ελλ. σοσιαλδημοκρατίας, έχουν κάνει αυτοκαταστροφικές επιλογές στοίχισης πίσω από την νεοφιλελεύθερη δεξιά του κ. Μητσοτάκη.

— Alexis Tsipras (@atsipras) September 26, 2016

Χρειάζονται συμμαχίες και κοινά βήματα. Και αυτό είναι το στοίχημα της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων σήμερα στην Ευρώπη

Τον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης που προφανώς αφορά και το μέλλον της Ελλάδας, δε μπορούμε παρά να τον διεξάγουμε και στη πατρίδα μας

Οι δυνάμεις της Ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, έχουν κάνει αυτοκαταστροφικές επιλογές στοίχισης πίσω από την νεοφιλελεύθερη δεξιά του κ. Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα