Ανοιχτοί… λογαριασμοί μετά τη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη

09:09 1/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Το θέμα της ένταξης στις αγοραπωλησίες των τραπεζών των δανείων με εγγύηση του Δημοσίου ήταν αυτό που προκάλεσε διάσταση απόψεων στη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες ανάμεσα στους Έλληνες υπουργούς και τους δανειστές.

Οι κκ. Τσακαλώτος, Σταθάκης και Σκουρλέτης δεν κατάφεραν να πείσουν τους θεσμούς να δεχθούν τις εξαιρέσεις από την αγορά συγκεκριμένων κατηγοριών δανείων που έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ενώ έκλεισαν τα θέματα που αφορούν στο ασφαλιστικό,

μαζί με την επιστροφή του ΕΚΑΣ και τον ΑΔΜΗΕ.

Η ελληνική πρόταση για τα δάνεια είναι να εξαιρεθούν από την αγορά αυτά που δόθηκαν σε σεισμοπαθείς, πυρόπληκτους (συνολικά 1,6 δισ. ευρώ) και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (1,6 δισ. ευρώ), από τα οποία περίπου τα μισά (περίπου 1,5 δισ. ευρώ) είναι πλέον «κόκκινα» και αν πωληθούν θα προκαλέσουν δημοσιονομικό πρόβλημα.

Οι εκκρεμότητες των προαπαιτουμένων που ζητούν οι θεσμοί, κατατίθενται σήμερα και αύριο Πέμπτη στη Βουλή -με τη μορφή τροπολογιών- προκείμενου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να εκταμιευθεί η υποδόση, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Στην Ολομέλεια συζητούνται κυρώσεις διακρατικών συμφωνιών.

Ο κ. Βούτσης ενημέρωσε επίσης τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ότι ο αναπτυξιακός νόμος θα κατατεθεί εντός της ημέρα ή την Πέμπτη το πρωί.

Στο μεταξύ με το πέρας της τηλεδιάσκεψης, κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι τα θέματα στα οποία υπήρξε διάσταση θα κλείσουν σήμερα καθώς θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα