Ανήκουστη τουρκική επίθεση κατά Παυλόπουλου και Σαρκισιάν για τη γενοκτονία των Αρμενίων

00:00 18/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Απίστευτη επίθεση σε Ελλάδα και Αρμενία από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τις δηλώσεις που έγιναν την Τρίτη στην Αθήνα σχετικά με την Γενοκτονία των Αρμενίων κατά τις συναντήσεις του προέδρου Σαρκισιάν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Σε γραπτή δήλωσή του, σημειώνει ότι «οι επίμαχες δηλώσεις

δεν είναι τίποτε άλλο παρά το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας, η οποία «αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα εναντίον της τουρκικής ταυτότητας».
Αναφέρει πως οι δηλώσεις των κ.κ. Παυλόπουλου και Τσίπρα δεν είναι τίποτα άλλο από το προϊόν μιας αξιοθρήνητης νοοτροπίας.

Αναφέρει μάλιστα πως η συγκεκριμένη νοοτροπία αποδεικνύει πως οι σχέσεις και η αλληλεγγύη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αρμενία είναι οικοδομημένη πάνω σε μία κοινή έχθρα κατά της τουρκικής ταυτότητας, εννοώντας εμμέσως πως οι δηλώσεις των δύο κορυφαίων Ελλήνων αξιωματούχων είναι εχθρικές για την Τουρκία.

Και δεν τελειώνει εκεί η επίθεση των Τούρκων κατά των πρώτων πολιτειακών παραγόντων της Ελλάδας. Χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις τους βαρείς ισχυρισμούς κατά της ίδιας της Τουρκίας και της τουρκικής ταυτότητας.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Τουρκία ποτέ δεν πρόκειται να προβεί στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και εκείνων που επιμένουν να φέρνουν στο προσκήνιο μία «τέτοια παράνομη γραμμή της Ιστορίας», την οποία χαρακτήρισε μονομερή και εμμονική.

Keywords
Τυχαία Θέματα