Αναταράξει​ς μετά τη «ρουκέτα» Λοβέρδου για συνεργασία με τη ΝΔ

16:30 24/2/2012 - Πηγή: Aixmi

Αναταράξεις έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου για μετεκλογική συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά, σε περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Πολλοί αναρωτιούνται για τη σκοπιμότητά της, αυτή τη στιγμή, άλλοι ψάχνουν να βρουν αν ήταν σε συνεννόηση με τον Βαγγέλη Βενιζέλο,

και άλλοι διαμαρτύρονται για την ηττοπάθεια που καλλιεργεί στο κομμματικό στράτευμα ενόψει εκλογών.

Απ’ ό,τι μαθαίνουμε:

- Έκανε αυτή την ομολογουμένως πολύ προχωρημένη δήλωση για να στείλει μήνυμα μετεκλογικής στθερότητας στους δανειστές. «Μη φοβάστε, αν χάσουμε θα στηρίξουμε τη ΝΔ για να σχηματιστεί κυβέρνηση»!

- Δεν είχε συνεννοηθεί με τον υπουργό Οικονομικών πριν μιλήσει δημοσίως. Ήταν καθαρά δική του πρωτοβουλία, την οποία ανέλαβε πιστεύοντας ότι βοηθάει την εθνική προσπάθεια. Άλλωστε, πρόκειται να γίνει κάτι άλλο στην πράξη;

- Όσο για το αν καλλιεργεί ηττοπάθεια, το ερώτημα είναι «σε ποιούς»; Στο ΠΑΣΟΚ η συζήτηση επικεντρώνεται στο πώς θα αποτραπεί η τρίτη θέση (πίσω από τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη) και όχι στο πώς θα κατακτηθεί η πρώτη (μπροστά απ’ τη ΝΔ). Όλα τα γκάλοπ, άλλωστε, το φέρνουν μεταξύ τρίτης και πέμπτης θέσης.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν υπήρξαν πολλοί στο ΠΑΣΟΚ που «στραβομουτσούνιασαν» με την πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας. Ούτε ότι δεν έκαναν τα παράπονά τους στον Βενιζέλο, ο οποίος διέρρευσε στη συνέχεια ότι οι αποφάσεις για τη μετεκλογική στάση του κόμματος θα ληφθούν συλλογικά, μετά την εκλογή νέου αρχηγού.

Keywords
Τυχαία Θέματα