Αναρχικοί καίνε και σπάνε και ο Τόσκας κάνει πόλεμο με την αστυνομία

09:29 2/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα συνεχίστηκαν οι επιθέσεις κουκουλοφόρων σε διάφορα σημεία της χώρας, με αφορμή την μη μεταγωγή στον Κορυδαλλό από τις φυλακές Λάρισας όπου κρατείται, τού Ντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται ως ο κατασκευαστής και αποστολέας τού τρομο-δέματος στον Λουκά Παπαδήμο.

Ο υπουργός αποδίδει την εκτεταμένη ανομία σε «αδιαφορία» και «λάθη» των αξιωματικών τής αστυνομίας, αλλά και σε «επιπολαιότητες» και «εργολαβικές παρεμβάσεις» των συνδικαλιστών

τής αστυνομίας. Είχε προηγηθεί δήλωση τού προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρη Γερακαράκου ότι «είναι άδικο να τα ρίχνουμε στους αστυνομικούς. Ο κ. Τόσκας στέλνει το μήνυμα της ανοχής». Αλλά και ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στον Σκάι, έκανε λόγο για ανοχή απέναντι στους μπαχαλάκηδες και εξέφρασε φόβους για πιθανό θάνατο αστυνομικού..

«Είναι κρίμα γιατί ο υπουργός χάνει την ψυχραιμία του. Σε λίγο θα αποτελεί είδηση να μην υπάρχει επίθεση σε διμοιρία. Εμείς θα λέμε την αλήθεια. Αυτή τη στιγμή χτυπάμε καμπανάκι κινδύνου, να μην έχουμε νεκρό συνάδελφο ή πολίτη. Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί», τόνισε.

Ειδικότερα χθες βράδι, αναρχικοί έφτασαν έξω το σπίτι τού γενικού γραμματέα τού υπουργείου Δικιοσύνης, στο Παλαιό Φάληρο, άνοιξαν πανό και έριξαν τρικάκια. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν 15 από αυτούς.

Λίγο αργότερα αντιεξουσιαστές έκαναν επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων.

Άλλη ομάδα κουκουλοφόρων επετέθη με πέτρες και βαριοπούλες στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, σπάζοντας τζαμαρίες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Η καταδρομική ενέργεια στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που στεγάζονται σε ισόγειο τετραώροφη πολυκατοικίας, σημειώθηκε στις 14:35 το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου, αλλά έγινε γνωστή μόλις το απόγευμα της Πέμπτης.

Επίθεση με μολότοφ έγινε και από ομάδα αναρχικών στην Πάτρα, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν πορεία. Ομάδα περίπου 40 ατόμων με κράνη και μολότοφ βγήκε από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου και έκανε επίθεση με μολότοφ, ενώ έβαλε φωτιές σε κάδους και λάστιχα.
Νωρίτερα, αντιεξουσιαστές είχαν γράψει συνθήματα στα ρολά υποκαταστήματος τράπεζας υπέρ τού Γιαγτζόγλου.

Ο κ. Τόσκας, μιλώντας σήμερα το πρώωί στον Αντέννα τόνισε:

«Υπάρχουν συνδικαλιστές που κατά καιρούς κάνουν τους νομικούς και τους προστάτες των θεσμών. Η δουλειά τους είναι άλλη και καλό είναι να μην πέφτουν σε λάθη αστεία και επιπολαιότητες έξω απο κάθε θεσμική ιδιότητα. Να σταματήσουν αυτές τις παρεμβάσεις, που μερικές φορές μπορεί να είναι εργολαβικές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Αναρχικοί καίνε και σπάνε και ο Τόσκας κάνει πόλεμο με την αστυνομία

The post Αναρχικοί καίνε και σπάνε και ο Τόσκας κάνει πόλεμο με την αστυνομία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα