Αναμένεται η παραίτηση Βουδούρη έπειτα από ασυμφωνία με Μουζάλα

10:35 13/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης αναμένεται να υποβάλει ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος αν και ανέλαβε τη θέση τον Απρίλιο, δεν έχει επισήμως αναλάβει αρμοδιότητες αφού ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μουζάλας δεν έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής με έγγραφό του προς το γραφείο του γενικού γραμματέα στις 3 Αυγούστου ζητεί από τον Οδυσσσέα Βουδούρη να τον ενημερώνει για κάθε του απόφασή

του ώστε να τις εγκρίνει, έως την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Ο κ. Βουδούρης στις 8 Σεπτεμβρίου με επιστολή του προς τον υπουργό τον ενημερώνει για την κρισιμότητα της κατάστασης στο προσφυγικό καθώς μια σειρά ενεργειών που ορίζει η νομοθεσία όπως η διοικητική δομή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων έχουν κολλήσει εξαιτίας του ότι δεν έχει επισήμως αρμοδιότητες η Γενική Γραμματεία και ο ίδιος προσωπικά.

«Αγαπητέ Γιάννη σήμερα καθίσταται πλέον επικίνδυνο να συνεχίσουμε χωρίς την άμεση εφαρμογή των οργανωτικών μέτρων που προβλέπει ο νόμος. Οι συνθήκες είναι δραματικές όχι μόνο για τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη χώρα μας συνολικά…» επισημαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα