Ανακοινώθη​κε ο «γάμος» Σαμαρά – Ντόρας

19:01 21/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Με μιά δημόσια -μάλλον αμήχανη- χειραψία, χωρίς  εναγκαλισμούς και φιλιά, ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσαν την απόφασή τους να συμπορευτούν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Η κυρία Μπακογιάννη αναστέλλει τη λειτουργία του κόμματός

της, τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ και εκλέγει -μέσω της λίστας- τρεις δικούς της βουλευτές. Τον Κώστα Μαρκογιαννάκη (θα είναι πρώτος στα Χανιά) και τους Κοντογιάννη και Αυγενάκη (θα είναι στη δεύτερη θέση στην Ηλεία και το Ηράκλειο, αντιστοίχως).

«Αποφασίσαμε να αναδείξουμε όσα μας ενώνουν», είπε η κυρία Μπακογιάννη, «παραμερίσαμε τις διαφωνίες μας και όσα μας δίχασαν», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «συγκροτούμε ένα μεγάλο πατριωτικό μέτωπο για την Ευρώπη και την ανάπτυξη προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον λαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό (του Σύριζα)».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε ότι είχε δίκιο όταν επεσήμαινε ότι το πρώτο Μνημόνιο «δεν έβγαινε» (ήταν η αιτία της διαγραφής της Ντόρας), πράγμα που αποδεικνύεται -όπως είπε- από το γεγονός ότι «τώρα όλοι μιλάνε για ανάπτυξη στην Ευρώπη, ενώ τότε ήμουν μόνος».

Σε λιγότερο από μια ώρα αναμένεται να συναντηθούν μαζί του και οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης, Κυριάκος Βελόπουλος και Κώστας Κιλτίδης για να του ανακοινώσουν ότι προσχωρούν στη ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα