Αναδίπλωση της κυβέρνησης μετά τις απειλές COSCO – Θα προβληματιστούμε για πιθανές βελτιώσεις

23:24 29/6/2016 - Πηγή: Aixmi

«Μαζεύεται» η κυβέρνηση μετά τις απειλές COSCO για τη σύμβαση παραχώρησης του λιμένα Πειραιά.

Σε μια πυροσβεστική κίνηση έφθασε εσπευσμένα στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και παράλληλα ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας προανήγγειλε αλλαγές στην ψήφιση του νομοσχεδίου την Πέμπτη. Επίσης ο κ. Δρίτσας διαβεβαίωσε ότι δε διακυβεύεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.

Το απόγευμα της Τετάρτης, η COSCO με δισέλιδη επιστολή

της κατήγγειλε μονομερή τροποποίηση βασικών σημείων της σύμβασης.

Όπως είπε ο κ. Δρίτσας: «Η επιστολή της COSCO θα ληφθεί υπόψιν. Η κυβέρνηση θα το μελετήσει καλύτερα, θα δει τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις και θα προβληματιστεί ενδεχομένως για πιθανές βελτιώσεις». Επίσης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας ότι: «Οι σχέσεις μας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι σταθερές και στρατηγικού χαρακτήρα».

Ο κ. Δρίτσας έφθασε στο σημείο να κατηγορήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δήθεν «ζωγραφίζουν» απειλή ακύρωσης του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Πεκίνο λέγοντας χαρακτηριστικά «Προς Θεού…Όλοι στην κυβέρνηση με όλα τα μέλη της υπηρετούμε τους στρατηγικούς σχεδιασμούς με απόλυτη συνέπεια. Όλα τα άλλα είναι δημοσιογραφία παραπολιτικού χαρακτήρα».Επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στη συμφωνία και αυτά που κατατέθηκαν στη Βουλή αλλά το δικαιολόγησε λέγοντας ότι αυτά ανήκουν «στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας που έχει η κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα