Αν υπάρξει λύση στον ΔΟΛ, θα προχωρήσει και το θέμα του Mega…

17:07 22/5/2017 - Πηγή: Aixmi

«Τίποτα δεν πρόκειται να κινηθεί στο τηλεοπτικό πεδίο αν προηγουμένως δεν λυθεί το θέμα του ΔΟΛ«, έλεγε συνομιλητή του ανώτατο τραπεζικό στέλεχος. Και στην ερώτηση «εννοείς, αν δεν πουληθεί όλος ο ΔΟΛ;» η απάντηση ήταν ξεκάθαρη «αν δεν πουληθεί το 22% που διαθέτει στο Mega ο ΔΟΛ».

Τι σημαίνει αυτό, με δεδομένο ότι ο ιστορικός οργανισμός θα δοθεί στο σύνολό του την 31η Μαϊου; Οι προσφορές

στον διαγωνισμό θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι και ένα τέταρτο αργότερα θα ανακοινωθεί το όνομα του επιχειρηματία ή του επιχειρηματικού σχήματος, που θα θα πάρει στα χέρια του ΟΛΟΥΣ τους τίτλους των εφημερίδων και των ιστοσελίδων, καθώς και το 22% του άλλοτε μεγάλου καναλιού.

«Αν, πράγματι, υπάρξει σοβαρή πρόταση για το σύνολο των Μέσων του ΔΟΛ και, άρα, περάσει σε άλλον επενδυτή και το 22% του Mega, τότε μπορεί να προχωρήσει και το πλάνο που ετοίμασε η Grand Thornton. Δηλαδή, αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τηλέτυπος, σε ύψος περίπου 20 εκατ ευρώ. Εκεί θα κληθούν οι παλαιοί μέτοχοι (Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας) να ξεκαθαρίσουν αν προτίθενται ή όχι να βάλουν «ζεστό» χρήμα, όπως και ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ», τόνισε ο τραπεζίτης.

Και αν δεν υπάρξει τέτοια πρόταση και ο διαγωνισμός κηρυχθεί άγονος; Τι θα γίνει;

«Μην περιμένετε άμεση εξέλιξη στο Mega. Το πιθανότερο είναι να υπάρξει αναμονή μέχρις ότου πωληθεί κομμάτι κομμάτι ο ΔΟΛ. Δηλαδή, χωριστά κάθε τίτλος εφημερίδας και ιστοσελίδων και χωριστά το 22% του Μega που κατέχει ο Οργανισμός», σημείωσε. «Αμέσως μετά μπορεί να προχωρήσει η αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του καναλιού και μπει μπροστά η επανεκκίνησή του».

Έχουν απομείνει μόλις 9 μέρες για να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο διαγωνισμός πώλησης του συνόλου των Μέσων του ΔΟΛ. ‘Ετσι κι αλλιώς, όμως, ο τραπεζίτης περιέγραψε με σαφήνεια το πλαίσιο των εξελίξεων…

Keywords
Τυχαία Θέματα