Αμόν και Βαλς στον δεύτερο γύρο για το χρίσμα των Σοσιαλιστών

08:55 23/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Μπενουά Αμόν και ο Μανουέλ Βαλς είναι οι δύο υποψήφιοι των Σοσιαλιστών που θα… κονταροχτυπηθούν την ερχόμενη Κυριακή για το χρίσμα του κόμματός τους ώστε να κατέλθουν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας στο τέλος Απριλίου.

Ο Μπενουά Αμόν, πρώην υπουργός Παιδείας και σφοδρός επικριτής της κυβερνητικής πολιτικής του Ολάντ, ήταν ο ξεκάθαρος νικητής του πρώτου γύρου των προκριματικών.

Απολύθηκε από τον Ολάντ επειδή επέκρινε την οικονομική του πολιτική. Είναι 48 ετών και θεωρείται παραδοσιακός Αριστερός.

Αντιθέτως, ο Μανουέλ Βαλς είναι κοντά στον Ολάντ και θεωρείται πιστός συνεργάτης του, κάτι που μπορεί να αποβεί αρνητικό στην προεκλογική κούρσα, καθώς ο πρόεδρος της Γαλλίας βλέπει τη δημοφιλία του να καταποντίζεται έπειτα από πέντε χρόνια.

Στο πλευρό του Αμόν στάθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ, ο οποίος στις προκριματκές ήρθε τρίτος με μεγάλη διαφορά. Ο Μοντεμπούρ έδωσε στον κομματικό τουσύμμαχο στην Αριστερά πλεονέκτημα επικρίνοντας τις πολιτικές του Βαλς που ωφελούν τις επιχειρήσεις και προτρέποντας τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν τον Αμόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα