Αμφίβιο Drone επιχειρεί σε νερό και αέρα

18:05 13/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Drone, πιο εξελιγμένο απ” οποιοδήποτε άλλο, είναι στα σκαριά από τον Javier Diez, έναν διακεκριμένο καθηγητή στο τμήμα αεροναυπηγικής του πανεπιστημίου Rutgers και την ομάδα του. Το λεγόμενο Naviator, είναι ένα drone τελευταίας τεχνολογίας και υψηλών δυνατοτήτων, το οποίο μπορεί να κινείται τόσο στον αέρα όσο και μέσα στο νερό!

Οι δημιουργοί του το αποκαλούν ως το πρώτο αμφίβιο drone και πρόκειται για ένα project, με τη σφραγίδα του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. Το πρωτότυπο εκτελεί εντυπωσιακές αλλαγές

πορείας ακόμα και μέσα στο νερό To Naviator drone, που το όνομα του ουσιαστικά είναι μία συνένωση των λέξεων: navy + aviator, στοίχισε περισσότερα από 600.000 δολάρια και οι δυνατότητες που προσφέρει αφορούν κυρίως σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, αλλά και σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με την επίβλεψη και παρατήρηση σημαντικών αρχιτεκτονημάτων και κτηρίων, όπως για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η επιθεώρηση μίας θαλάσσιας γέφυρας, αλλά και σε περιπτώσεις αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Το Naviator drone δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς τα ραδιοσήματα δείχνουν να μην ανταποκρίνονται τόσο καλά κάτω από το νερό. Ωστόσο οι υπεύθυνοι του εν λόγω high-tech δημιουργήματος φαίνονται διατεθιμένοι να στηριξουν περαιτέρω την προσπάθειά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα