Αλγερινοί μετανάστες ζητούν βίζα από τον Μακρόν

22:49 7/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Mε το αίτημα της βίζας πλήθος περικύκλωσε τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια βόλτας του στο Αλγέρι στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αλγερία σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης δεσμών με την πρώην γαλλική αποικία.

Πολλοί ντόπιοι φώναζαν τη λέξη «βίζα» κι ενώ το πλήθος αυξανόταν και γινόταν πιο πιεστικό ο Μακρόν τους ρώτησε: Τι συμβαίνει; Με τους μετανάστες να φωνάζουν «Βίζες παρακαλώ! Δώστε μας βίζες, κύριε Πρόεδρε». Στη συνέχεια το μεγαλύτερο μέρος της συνομιλίας δεν ακούγεται, «πνιγμένη» από τον θόρυβο του πλήθους.
Αργότερα

σε ομιλία του ο Μακρόν είπε: «Σήμερα το πρωί είδα πολλούς νέους που μου ζήτησαν βιζα». Και συνέχισε: Η βίζα [για τη Γαλλία] δεν είναι έργο ζωής». Παρόλα αυτά ο κ.Μακρόν δεσμεύτηκε για ελάφρυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στις ανταλλαγές φοιτητών και στα επαγγελματικά ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Reuters περισσότεροι από 400.000 Αλγερινοί αποκτούν ετησίως θεωρήσεις Σένγκεν για τη Γαλλία.

The post Αλγερινοί μετανάστες ζητούν βίζα από τον Μακρόν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα