Αλεξιάδης: Δεν υπήρξε κυβερνητική εντολή για έλεγχο της συζύγου του Στουρνάρα

14:23 16/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, από το βήμα της Βουλής, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η εισαγγελική έρευνα στα γραφεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα έγινε κατόπιν κυβερνητικής εντολής. Μάλιστα τόνισε ότι όλοι πρέπει να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Διενεργήθηκαν και διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών

και των άλλων αρμόδιων υπουργείων χωρίς διακρίσεις και σε όλες τις κατευθύνσεις».

Ο κΑλεξιάδης απάντησε με αυτόν τον τρόπο στις αιχμές της Φωτεινής Αραμπατζή από τη ΝΔ, που εκανε λόγο για σκοπιμότητες σχετικά με τους ελέγχους των εισαγγελέων διαφθοράς στα γραφεία της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. «Είναι συμπτωματικά άραγε όσα συμβαίνουν, με το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ενέκρινε τους «εκλεκτούς» της κυβέρνησής σας για τη νέα διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής; Η σύζυγος του κ. Στουρνάρα μιλά για σκοπιμότητα».

Ο κ. Αλεξιάδης αντέδρασε απαντώντας: «Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και πρέπει όλοι να την υπερασπιστούμε. Εσείς θέλετε να είναι ανεξάρτητη ή να την επαναφέρουμε σε λειτουργίες που έχουν καταγγελθεί τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς ούτε φορολογικές υπηρεσίες χρησιμοποιούμε για να τις στείλουμε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που μας κάνουν κριτική, όπως είχε γίνει επί ημερών σας, ούτε έχουμε τη λογική να χρησιμοποιούμε τη δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα