Αλέξη, άκου πως έχουν τα πράγματα…

11:55 5/8/2012 - Πηγή: Aixmi

Αλέξη με στεναχωρείς. Εσύ ο επαναστάτης μαζί με τη παρέα σου δεν μπορείτε ακόμα και τώρα, ένα βήμα πριν τις επόμενες εκλογές, να πιάσετε το νόημα της Παιδείας στην Ελλάδα. Περιτριγύριζα και εγώ στο ίντερνετ και κάπου πήρε το μάτι μου την περιβόητη πρόταση για τη λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Ρε Αλέξη… Εσύ; Από σένα περίμενα να με καταλάβεις περισσότερο. Άκου, λοιπόν, Αλέξη πως έχουν τα πράγματα…

Δεν με

νοιάζουν τα μέλη ΔΕΠ, δεν θέλω καν να ξέρω πως εκλέγονται. Στο διάολο και η φοιτητική μέριμνα. Αλήθεια Αλέξη, έχεις φάει ποτέ στην εστία;

Τι νομίζεις Αλέξη; Οι νόμοι είναι που κάνουν τα Πανεπιστήμια; Αχ Αλέξη, πόσο λάθος είσαι και εσύ και το καλοσπουδαγμένο σινάφι σου…

Αλέξη θα το πω μια τελευταία φορά και βάλτο καλά στο μυαλό σου: όλα όσα προτείνεις είναι μπούρδες.

Αλέξη, χρειάζομαι θέρμανση το χειμώνα. Θέλω οι καθηγητές μου να έχουν κάνει μια «σβούρα» σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού πριν με διδάξουν. Αλέξη, σιχαίνομαι τα κομματόσκυλα. Και τα δικά σου και του άλλου… Αλέξη, νευριάζω όταν δεν μου απαντάνε καθηγητές στα mail. Τσαντίζομαι όταν η Γραμματεία κλείνει όποτε θέλει. Δε μ’ αρέσει να βλέπω τα «μπάχαλα» μέσα στη Σχολή μου.

Γιατί ρε Αλέξη η πρώτη παράταξη να έχει τη δύναμη να κάνει συναυλία μέσα στη Σχολή μου; Από πού και ως πού; 
Να ρε Αλέξη, σταματήστε να με κοροϊδεύετε και βγάλτε, επιτέλους, τους ασφαλίτες από τις Σχολές. Σταματήστε, τέλος πάντων, να κάνετε όλα αυτά πίσω από την πλάτη μου.

Και αν θελήσεις ποτέ Αλέξη μου, να διορθώσεις το σύστημα, να επιτρέψεις σε όποιον θέλει να μπαίνει στη Σύγκλητο και να διαπιστώνει  ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει… Αλλά δεν θα σε αφήσουν Αλέξη…

Και ξέρεις Αλέξη; Δε με νοιάζει που πήρα βιβλία σε φωτοτυπίες φέτος, αλήθεια δεν με πειράζει. Το καταλαβαίνω, κρίση… Απλά σε παρακαλώ, μπορώ να σταματήσω να παίρνω φωτοτυπίες από το βιβλίο του καθηγητή που μου κάνει μάθημα; Πολυφωνία θέλω.

Θέλω ρε Αλέξη «Πανεπιστημιάρα», όχι τα campus που βλέπουμε στις ταινίες. Απλά, κάτι αυθεντικό κάτι δυνατό, που να με εξοπλίζει όχι με πληροφορίες αλλά με γνώσεις και δεξιότητες. Αυτό θέλω Αλέξη… Και κάντο όπως θες, όποτε θες.

Ούτε οι περίφημοι νόμοι σας με νοιάζουν, ούτε μένα ούτε κανέναν.   
Και αν θες Αλέξη, άλλαξέ του και όνομα, αρκεί να είναι αυτό που ονειρεύτηκα…

ΥΓ: Στη θέση του Αλέξη, βάλτε όποιον πολιτικό θέλετε. Και πάλι ταιριάζει!

*Ο Γιώργος Φιλίππου έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Twitter: @george_filippou

Keywords
Τυχαία Θέματα